Kjer se prepirata dva, Joshua dobiček ima?

Anthony Joshua
Foto: AP Photo/Hassan Ammar, File

Sedaj ni več dvoma, da so pogovori med Tysonom Furyjem in Oleksandrom Usykom obstali na mrtvi točki. Kot rešitev se sam od sebe ponuja Anthony Joshua.

Tabor Oleksandra Usyka je že napovedal, da se bodo poskušali dogovoriti za obračun proti Danielu Duboisu, a ker ima slednji težave s kolenom se priložnost odpira tudi nekaterim preostalim boksarjem. Med drugimi na svojo veliko priložnost čaka tudi Hrvat Filip Hrgović.

Jasno je, da kandidatov ne manjka niti Tysonu Furyju. Prvi se mu je na Twitterju ponudil nekdanji prvak Andy Ruiz, omenja se tudi Francis Ngannou, v igro za morebitnega nasprotnika Furyja pa se očitno vrača tudi Anthony Joshua.

V zadnjih letih je že bilo natipkanih ogromno vrstic o borbi, ki je dobila ima Bitka za Britanijo, vendar do nje še ni prišlo.

Joshua se 1. aprila vrača v ring. V kolikor bo uresničil napovedi in premagal Jermaina Franklina, njegov promotor Eddie Hearn ne izključuje niti mega borbe proti rojaku. Slednji celo pravi, da bo borba še veliko donosnejša, kot če bi se pomerila Usyk in Fury, tudi sam Joshua pa ne bi imel nič proti obračunu s Furyjem.

In igra se nadaljuje …