Usman: Mislil sem, da sem jaz zmagal …

SK Fight 20. Mar 202313:29 0 komentarjev
Kamaru Usman Leon Edarwds
Foto: Reuters/Peter Cziborra

Nigerijski MMA borec Kamuru Usman se ni uspel vrniti na vrh velterske kategorije v UFC-ju. V soboto zvečer ga je v razprodani londonski O2 Areni še drugič v tretjem medsebojnem obračunu premagal domačin Leon Edwards. Nigerijec je po borbi razkril, da je bil prepričan v svojo zmago, a kljub temu v športnem duhu čestital svojemu nasprotniku.

Dva sodnika sta borbo točkovala 48:46 v korist Leona Edwardsa, medtem ko je tretji borbo točkoval izenačeno 47:47. Ob tem je treba dodati, da je sodnik v kletki Herb Dean odvzel eno točko Edwardsu zaradi nedovoljenega držanja za ograjo v tretji rundi.

“Mislil sem, da sem zmagal pred razglasitvijo zmagovalca. Menim, da sem pokazal dovolj, vendar sem vedel, da je bila borba izenačena. Edwards je pripravil sijajen načrt borbe. Od samega začetka sem govoril, da vem, da se bodo moje poti znova prekrižale z Edwardsom. Vedno sem ga spoštoval, zaradi vsega, kar je naredil v karieri. On je kot jaz, moj brat. Zelo ga spoštujem. Londonsko občinstvo, vedite, da imate sijajnega fanta in velikega šanpiona,” je po borbi v pogovoru z nekdanjim prvakom Danielom Cormierjem dejal Kamuru Usman.

V Londonu smo gledali tretji medsebojni dvoboj Edwardsa in Usmana in videli drugo zmago Britanca rojenega na Jamajki. Usman je dobil prvo borbo leta 2015, nato pa sta sledili dve zmagi Edwardsa. Britanec je MMA svet prvič šokiral pred letom dni, ko ga je nokavtiral minuto pred konmcem pete runde in mu tako preprečil, da še šestič zapored ubrani naslov prvaka, vajo pa je ponovil tudi konec tedna pred svojimi navijači.

Z zmago na “domačem terenu” se je Edwrads še utrdil na vrhu kategorije do 77 kilogramov, čeprav je zanimivo, da je bil pred obema borbama, v katerih je premagal Usmana, avtsajder po mnenju stavnic in tudi večjega dela MMA javnosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!