Joshua: Najslabši čas za borbo proti meni

Anthony Joshua Jermaine Franklin
Foto: Reuters/Andrew Couldridge

Anthony Joshua se bo v soboto vrnil v ring po dveh zaporednih porazih, ko bo njegov nasprotnik Jermaine Franklin. Nekdanji svetovni prvak želi ob povratku poslati jasno sporočilo konkurenci.

Jermaine Franklin brez dvoma ni nasprotnika v rangu Tysona Furyja ali Oleksandra Usyka, a vseeno dovolj kvaliteten, da lahko povzroči težave Anthonyju Joshui. Nenazadnje je Američan v svoji zadnji borbi dobro namučil Dilliana Whyta, ki je slavil po sodniški odločitvi.

“Srečen sem, ker se znova borim,” se Joshua veseli povratka v ring in Američanu, ki je med drugim dejal, da je sedaj najboljši čas za borbo proti Britancu, sporočil, da bosta raje govorila v ringu. “Več kot govorič, globji grob si koplješ,” odgovarja Joshua in dodaja: “Sedaj je najslabši čas za borbo proti meni. A spoštujem nasprotnika in sem pripravljen za 12 rund. Verjamem v moč svojih udarcev in dvoboj bom končal hitreje.”

Joshua se znova ni izognil niti vprašanju o propadli borbi Tyson Fury vs. Oleksandr Usyk za naslov nespornega svetovnega prvaka težke kategorije. “Ne morem verjeti, da se niso uspeli dogovoriti in to za tako pomemben dvoboj. Toliko pogovorov in porabljenega časa, na koncu pa nič,” je tudi Joshua, tako kot večina ljubiteljev boksa, razočaran nad razpletom dogodkov.

Njegov promotor Eddie Hearn ne izključuje možnosti, da bi se v primeru zmage proti Franklinu do konca leta pomeril s Furyjem.