Ne Tyson, najmočnejši udarec ima Big George

SK Fight 9. Jun 202313:07 0 komentarjev
George Foreman
Foto: Guliver Image

Nekdanji večkratni svetovni prvak v cruiser in težki kategoriji Evander Holyfield je razkril, kdo od njegovih nasprotnikov je imel najmočnejši udarec. Zanimivo, da to ni niti Mike Tyson niti Lennox Lewis.

Evander Holyfield (44-10-2, 29 KO, 1NC) se je v skoraj treh desetletjih dolgi karieri srečal s praktično vsemi najboljšimi boksarji tistega časa. Njegov prvi profesionalni dvoboj datira v leto 1984, ko mu je nasproti stal Lionel Byarm, zadnji pa v leto 2011, ko je s prekinitvijo v deseti rundi premagal Briana Nielsena.

Med drugim se je srečal tudi z Larryjem Holmesom in ruskim velikanom Nikolajem Valujevim, pozabiti ne smemo niti na Mika Tysona in Lennoxa Lewisa, a najmočnejši udarec med vsemi nasprotniki Holyfielda je imel Big George Foreman.

“George Foreman, njegov udarec je bil tako močan. On me je udaril, kot nihče drug,” je med gostovanjem na Reec Radiu na vprašanje, kdo mu je zadal najmočnejši udarec, odgovoril Holyfield.

Zanimivo, da je Big George kariero začel konec šedesetih let, ko je Holyfield štel vsega šest let. V ringu sta se srečala leta 1991, ko je Holyfield zmagal po sodniški odločitvi.