Odštevanje je končano: Bonifika pripravljena na ognjemet

SK Fight 28. Okt 20238:19 0 komentarjev
Valhalla Fight Night 7 Bonifika
Foto: Valhalla Fight Night

Za borci, ki bodo nastopili na borilnem spektaklu Valhalla Fight Night 7 to soboto v koprski dvorani Bonifika, je še zadnja medijska obveznost: uradna novinarska konferenca. Miran Fabjan in Fatih Aktas, ki se bosta pomerila v glavni borbi večera, sta znova napovedala ognjemet v kletki, vročekrvni Italijan Alessandro Rossi pa se je celo fizično lotil Jana Berusa.

V Kopru je vse pripravljeno na borilni spektakel, kot ga naše največje obmorsko mesto še ni videlo.

VFN 7 prinaša devet zanimivih borb, z dvobojem večera med Miranom Fabjanom in Fatihom Aktasem. Borca, ki se bosta udarila v težki kategoriji sta si ob prvem srečanju v živo izmenjala nekaj besed. “Vidim žrtev. Pozdravila sva se, a ko ga pogledam v oči, vidim samo žrtev. Moja naloga je, da ga eliminiram, da vsopim v kletko, ga udarim kolikor močno znam in čim prej zaključim borbo,” je na novinarski konferenci povedal Fabjan, ki je marca v glavni borbi večera na VFN 6 v Mariboru premagal Tadeja Dajčmana.

Fabjanov tekmec Aktas je v Koper pripotoval v četrtek, besede “slovenskega Rockyja” pa mu (zaenkrat) še niso prišle do živega. “Sem profesionalec, toplo me je sprejel. A njegov zadnji tekmec je bil prestrašen. Jaz se ne bojim. Slovenski ljubitelji mešanih borilnih veščin bodo videli izjemno borbo, v to sem prepričan. Dal bom vse od sebe, da zaključim svojega tekmeca, kot to storim v vsaki borbi. Tudi, če bo borba trajala tri runde, sem na to pripravljen,” je odločen 34-letni Turek, ki je v MMA kletki bistveno bolj izkušen od Fabjana. Za seboj ima namreč že kar 21 borb.

View this post on Instagram

A post shared by FAJT 386 (@fajt386)

Borbe dveh težkokategornikov se veseli tudi prvi mož organizacije VFN Nejc Preložnik: “Toliko borb imata za sabo, toliko izkušenj, da točno vesta, kako se stvari streže. Lahko sta en do drugega prijateljska pred borbo, a ko bosta stopila v kletko, bosta vedela za kaj se gre. Predvsem Fatih Aktas prihaja v to borbo bistveno bolje pripravljen (kot v prejšnje). Videl sem nekaj posnetkov, kako sparira z res, res dobrimi borci. Prihaja res dobro pripravljen in Miranu Fabjanu ne bo lahko.”

Precej manj izkušenj od borcev v glavni borbi imata sicer Jan Berus in Alessandro Rossi, a prav omenjena sta na novinarski, ter predvsem po njej dvignila največ prahu. Med borcema iz Trebnjega in Milana je začelo tleti že na družbenih omrežjih, vse skupaj pa je eskaliralo v Grand Hotelu Koper. “Sem prijazen, a ko se nekdo dela norca iz mene, je igre konec. Če se želiš igrati, se bova igrala, pripravljen sem na voljo,” je dejal vročekrvni Italijan, a Berusa vse skupaj ni preveč ganilo: “Jaz ga nameravam zaključiti, jaz do njega ne gojim zamer. Ni neke vroče krvi, če mene vprašate. Tudi njegov ‘trash talk’ ni na visoki ravni.” Po koncu novinarske konference, ko sta borca stopila en pred drugega, je Rossi močno odrinil Berusa, a ta se je odzval z nasmeškom. Rivalstvo med borcema bo epilog dobilo nocoj v kletki organizacije VFN v Kopru.

View this post on Instagram

A post shared by FAJT 386 (@fajt386)

V glavnem delu, torej med profesionalnimi borbami, bomo na delu videli še dva slovenska borca. David Forster, ki je dobil svoje tri prve profesionalne dvoboje, se bo udaril z nevarnim Argentincem Lucianom Jaro, nekdanji evropski amaterski podprvak Miha Frlic pa bo svojo prvo zmago iskal proti Špancu Antoniu Oprei.

V prvem delu dogodka bomo videli pet amaterskih borb, v njih pa bo bo nastopilo kar sedem Slovencev. Glavna borba “predborb” bo pripadla večkratnemu zmagovalcu tekmovanj za najmočnejšega Slovenca Matjažu Belšaku in nekdanjemu judoistu Denisu Šajherju.

Valhalla Fight Night 7:

Glavne borbe, profesionalni MMA:
Fatih Aktas (Tur) vs Miran Fabjan (Slo) – do 120.2 kg
Luciano Jara (Arg) vs David Forster (Slo) – do 70.3 kg
Antonio Oprea (Špa) vs Miha Frlic (Slo) – do 120.2 kg
Alessandro Rossi (Ita) vs Jan Berus (Slo) – do 77.1 kg

Predborbe, amaterski MMA:
Patrik Bilić (Hrv) vs Luka Perkovič (Slo) – do 70.3 kg
Žan Boženk (Slo) vs Žan Marolt (Slo) – do 77.1 kg
Ibrahim Tiger (Afg) vs Tilen Toplak (Slo) – do 65.8 kg
Juraj Topić (Hrv) vs Jaka Vujčič (Slo) – do 70.3 kg
Denis Šajher (Slo) vs Matjaž Belšak (Slo) – do 120.2 kg

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!