SloRocky obljublja nokavt leta: Ne zamudite tega (VIDEO)

SK Fight 14. Mar 202410:20 0 komentarjev

Dva tedna pred borilnim dogodkom FNC, ki bo jubilejno gostoval v Sloveniji, je glavna zvezda večera Miran Fabjan že nabrušen kot najbolj oster nož. Pravi, da se njegov nasprotniku, Hrvati Mariu Žgeli ne piše nič dobrega in ne pride v poštev nič drugega kot nokavt.

Eden največjih letošnjih MMA dogodkov v regiji se približuje, Stožice bodo svoja vrata za vse ljubitelje mešanih borilnih veščin odprle v soboto, 30. marca. Borci, ki se približujejo zaključnemu obdobju priprav, so se to sredo zbrali na promocijskem druženju v nakupovalnem središču City Park v Ljubljani, kjer so z novinarji in navijači delili svoje občutek in pričakovanja pred obračuni, ki jih čakajo konec meseca.

Miran Fabjan je navijačem na prireditvenem prostoru v City Parku obljubil, da bodo skupaj uspavali tekmeca Maria Žgelo in nam zaupal, da v pripravljalnem obdobju daje vse od sebe: “Življenje se je ustavilo, razmišljam samo o tej borbi in kako uničiti tekmeca. Komaj čakam, da napolnimo Stožice in da občinstvu podarim zmago, veselili se je bomo skupaj. Ljudje, ki bodo prišli v dvorano, bodo videli nokavt leta in doživeli vse, kar ta šport ponuja – agresijo, brezkompromisnost in spektakularne borbe,” je prepričan slovenski Rocky, ki je po nori predstavi v Sarajevu postal eden najbolj vročih borcev na Balkanu. Na način, kako je pospravil domačega ljubljenca Tomislava Spahovića odmeva še danes.

Manjkala ne bosta niti slovenska …

Del spektakla v Stožicah, ki bo, kot kaže polna do zadnjega kotička, bo tudi slovenska MMA legenda Bojan Kosednar, ki se bo še enkrat udaril z Aleksandrom Jankovićem, s katerim se je udaril že septembra v puljski areni. Slovencu je takrat načrte prekrižala preprečila huda poškodba prsta: “Svoje pripravljalno obdobje rad sklenem zgodaj, deset dni pred borbo so na sporedu samo še rutinirani treningi, ogrevanja, raztezanja in simulacije določenih situacij. Imel sem srečo, da sem priprave preživel brez poškodb in bolezni. Komaj čakam na borbo in pričakujem velik obisk. MMA skupnost se je v Sloveniji v zadnjih letih močno povečala, v Stožice bodo iz cele Slovenije prišli navijači, ki se spoznajo na šport in cenijo, kar je pripravil FNC. Poznavalci vedo, da nas 30. marca v Ljubljani čaka odličen dogodek.”

… niti hrvaška legenda

Hrvaška MMA legenda Ivica Trušček se bo v Ljubljani vrnil v oktagon, čaka ga dvoboj z Markom Vardjanom. Pravi, da pričakuje spektakel, ki ga še nismo videli: “Ne glede na število borb v karieri se brez pravega treninga ne moreš vrhunsko pripraviti. Zadnjih šest mesecev zato treniram vsak večer in rezultati so vidni. Energija, ki jo prinese velika količina ljudi na enem mestu, pa naj bo to na rock koncertu ali nogometni tekmi, je nekaj posebnega. Enako je z borilnimi športi, izkušnji ogleda pred televizijskim zaslonom in v dvorani sta popolnoma drugačni.”

Ivica Trušček Bojan Kosednar
Foto: FNC

Vardjan napovedal gladko zmago, Berus

“Napovedujem gladko zmago, vas pa vabim, da si jo 30. marca v Stožicah ogledate sami. FNC je odlična organizacija in vesel sem, da bo dogodek v Sloveniji. Ni boljšega kot nastopati pred svojimi navijači, pred svojimi ljudmi,” je na druženju v City Parku dejal Vardjan in obljubil, da bo Hrvata poslal v pokoj, a naloga ne bo lahka, saj ima hrvaški Terror a svojem računu že 82 profesionalnih borb. Ima 43 zmag in 39 porazov, izkušenj v MMA pa toliko kot skoraj vsi preostali borci na FNC skupaj.

Zanimivo bo ponovno spremljati tudi mladega Trebanjca Jana Berusa, ki ga je Slovenija dodobra spoznala po tisti kontroverzni borbi z Italijanom Alessandrom Rossijem. Rossi je “blestel” v govorjenju, v oktagonu pa je Dolenjec tisti, ki je Italijanu odčital lekcijo. V Stožicah bo Berus tretjo zmago zapored lovil proti Jovanu Kandiću, ki ima po desetih borbah polovičen izkupiček. “Komaj čakam, da pride do borbe, da pokažem vsem, česa sem sposoben,” je sporočil tudi Berus.

Slovenske barve bodo na FNC 15, dogodku, ki ga ne gre zamuditi, zastopali še Dino Suljkanović, Anže Vujčić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!