Izpoved Alena Omića: Spustite glavo iz oblakov

Košarka 30. Maj 202413:34 2 komentarja
Alen Omić. Foto: Aleš Fevžer

Potem ko je prejel zlato kolajno za naslov državnega prvaka in priznanje za najkoristnejšega košarkarja finala, Alen Omić ni olepševal ponesrečene sezone Cedevite Olimpije. Vrnil pa se je predvsem v poletje 2023.

Nasmehi košarkarjev Cedevite Olimpije, ki so v sredo v Domžalah odpihnili Helios, so bili deloma kisli, predvsem pa so odsevali zadovoljstvo ob koncu mukotrpne sezone. Pravega veselja v taboru prvakov ni bilo zaznati. Domače lovorike so pač premajhen obliž na vse jadranske in evropske rane. Tudi MVP finala Alen Omić pred mikrofoni ni prav veliko besed namenil seriji s Heliosom.

”Veste, kdo je prišel na začetku sezone. Ta oseba je zmotila ritem in celotno Slovenijo. Tudi sam zaradi njega nisem bil del Olimpije. Boli me, da me je nekdanji trener tako zlahka odstranil. Vendarle sem dal Olimpiji veliko. To je moj klub. To je bila velika napaka. Upam, da tega v Ljubljani ne bodo storili nikoli več,” je v čustvenem nagovoru dejal 32-letni bosanski center s slovenskim potnim listom.

Protagonist njegovih besed in svojevrstnega gneva, ki se je nakopičil, je bil kajpak italijanski trener Simone Pianigiani. Ta je s čvrsto triletno pogodbo dobil proste roke za popolno preoblikovanje kadra, njegov naslednik Zoran Martič pa ni imel manevrskega prostora za kadrovanje. Na vse to je sicer že v nedavnem intervjuju za Sportklub opozarjal tudi zdaj že nekdanji športni direktor Vlado Ilievski, pred dnevi pa je bil kritičen tudi Martič.

Omić je bil sprva označen za ”odvečnega”, pa prodaji Karla Matkovića pa se je vrnil. ”Našim navijačem se želim opravičiti. Nisem si mogel predstavljati, da nas čaka takšna sezona. Res upam, da bo prihodnost svetlejša,” je nadaljeval Omić, zavedajoč se dejstva, da evropski izkupiček 1-17 in izpad v četrtfinalu lige ABA nista skladna s pričakovanji in želenimi evropskimi standardi. ”Cedevita Olimpija potrebuje mlade in potrebuje domače igralce. Mi, malce starejši, lahko igramo še nekaj let. Vsekakor pa je treba spustiti glavo iz oblakov,” razmišlja ljubljenec sicer vse bolj praznih ljubljanskih tribun, ki obenem ne ve, ali bo ostal v taboru slovenskih prvakov. ”Nimam pogodbe. No, lani sem jo imel, pa je prišel trener, ki zame ni trener, in vse spremenil. Ne vem, kaj me čaka. Rad bi ostal,” je odvrnil Alen Omić.

Javna skrivnost je sicer, da bo Cedevito Olimpijo prevzel črnogorski trener Zvezdan Mitrović. Stik z njim je klubsko vodstvo sicer prvič vzpostavilo že v začetku marca, v minulem tednu pa naj bi prišlo do stiska rok, tako da lahko v kratkem pričakujemo tudi javno predstavitev novega trenerja državnih prvakov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje