Tyson Fury z opozorilom za Oleksandra Usyka

SK Fight 10. Apr 202416:48 0 komentarjev
Tyson Fury in Oleksander Usyk. FOTO: Profimedia.

Svetovni prvak v boksu po verziji WBC Tyson Fury je pred težko pričakovanim spopadom težkokategornikov, ki je na sporedu sredi maja, svojemu nasprotniku Oleksandru Usyku poslal opozorilo.

Od Tysona Furyja smo seveda že vajeni, da ne varčuje z besedami. Nič drugače ni dober mesec pred njegovim obračunom proti svetovnemu prvaku po verzijah WBA, WBO in IBF. “Ne gre za nič osebnega. Gre zgolj za posel. Veliko visi na nitki, a ne sovražim ga. Vsak bi spoštoval njegove dosežke, a jaz sem najboljši. Zgolj branim to, da sem boljši od njega,” je besede Britanca, ki je pred sedmo silo stopil v svojem domačem Morecambu, povzel Sky Sports.

Fury se je obregnil ob razliko v kilogramih. Medtem ko 35-letni Britanec meri kar 206 centimetrov in tehta približno 126 kilogramov, je dve leti starejši Ukrajinec Oleksandr Usyk kar 15 centimetrov nižji in tehta “le” 100 kilogramov. Prav tako se Fury bori le v supertežki kategoriji, medtem ko se Usyk “spušča” tudi v težko (do 91 kilogramov).

“Z razlogom imamo kategorije. Ko se iz težke preselijo med velike fante, se običajno izgubijo. Morda še lahko premagaš povprečne borce v supertežki kategoriji, ne pa tistih elitnih, ko velikost postane res pomembna. To so dejstva,” je Usyka opozoril Fury.

Tyson Fury
Foto: INPHO/WilliamxCherryx

Njun dvoboj je na sporedu 18. maja v Savdski Arabiji (Rijad). Boriti bi se morala že 17. februarja, a je bil obračun preložen zaradi poškodbe Furyja. V kolikor bi kdo od dvojca odpovedal nastop, bi moral plačati kazen v višini 10 milijonov dolarjev.

Zmagovalec dvoboja bo postal prvi nesporni prvak najtežje kategorije po letu 1999, ko je Lennox Lewis premagal Evanderja Holyfielda.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!