“20 centimetrov me je ločilo od zanesljive smrti”

Kolesarstvo 10. Apr 202416:33 0 komentarjev
Steff Cras
Foto: Profimedia

Po zloglasnem padcu v 4. etapi dirke po Baskiji se je oglasil tudi Steff Cras, eden od kolesarjev, ki jo je v nesreči odnesel najslabše. Član ekipe TotalEnergies jo je odnesel z dvakrat predrtim pljučnim krilom, štirimi zlomljenimi rebri in bolečinami v vretencih, toda zaveda se, da bi se lahko končalo tudi tragično.

28-letni Belgijec je bil eden od 12 kolesarjev, ki so v tistem desnem zavoju izgubili nadzor na kolesu in se znašli na tleh. Čeprav jo je Steff Cras skupaj z Jayem Vinom in Jonasom Vingegaardom glede na trenutno ocenjeno stanje odnesel najslabše, pa je kljub resnim poškodbam prepričan, da bi se lahko končalo še veliko slabše, tudi tragično.

“Skoraj sem umrl. Tega sem se zavedal, ko sem videl betonski del ceste le 20 centimetrov stran od sebe. Če bi zadel v to, bi zagotovo umrl. Res sem bil prestrašen, saj 30 sekund nisem mogel dihati. Imel sem le eno delujoče pljučno krilo. Imel sem bližnje srečanje s smrtjo. Iskreno, imel sem veliko sreče,” je član TotalEnergies za La Derniere Heure opisal strašljive trenutke po padcu.

Kot nogometna žoga

Cras je štiri noči preživel v bolnišnici v San Sebastianu, v torek pa je odšel v domačo Belgijo na dodatne preglede, kjer upa, da ne bo dodatnih posledic padca. “Počutil sem se, kot da bi me s kolesa zbila nogometna žoga, v resnici pa je bil drugi kolesar,” je dodal Cras. Ki pa kljub temu upa, da bo nared za nastop na dirki po Franciji z začetkom 29. junija v Firencah.

Lani je na Touru dirkal do osme etape, po kateri je bil primoran odstopiti zaradi padca, ki ga je povzročil gledalec, ki je neprevidno stopil na cesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!