Federer: Bilo je zabavno gledati Novaka kako napreduje

ATP 17. Sep 201811:51 > 11:55
Matthew Stockman /Allsport/Getty Images

Roger Federer je na zanimiv način govoril o svojem rivalstvu z Novakom Đokovićem, s katerim se je v uradnih obračunih srečal kar 46-krat, osemkrat več kot z Rafaelom Nadalom.

“Moje rivalstvo z Novakom Đokovićem je bilo vedno zasenčeno z rivalstvom, ki sem ga v zgodnjih letih imel z Rafaelom Nadalom. V tistih letih sem z Novakov več ali manj igral v polfinalih, potem pa sta Nole in Rafa prevzela prvi dve mesti,” je o začetkih rivalstva s srbskim tenisačem govoril Roger Federer.

Potem sva se spet nekajkrat srečala v polfinalu, a odigrala nekaj fantastičnih finalnih obračunov. Spominjam se najinega finala OP ZDA, pa tudi Wimbledona in polfinala na Roland Garrosu, ko je imel neverjeten niz zmag. Zares sva igrala neverjetno, a bilo je tudi zabavno. Imam pa občutek, da včasih pozabiš na nekatere dvoboje, saj jih je toliko, da ostanejo v megli. Nikoli pa ne pozabiš, kako težki so bili obračuni proti Novaku. Videl sem njegov vzpon, videl sem, kako je z leti postal še bolje pripravljen in kako je postal eden najboljših v tem športu.”

“Bilo je zabavno videti, kako napreduje, to je tudi mene gnalo naprej. Včasih se vprašam, kaj bi bilo, če bi bili vsi tako odločeni, da naredijo napredek, kot je bil Novak. Bilo je zanimivo gledati, kako gradi svojo igro in srečen sem, da lahko še vedno igram z njim. Mislim, da imava dinamično rivalstvo. Mislim, da nama ni treba spreminjati svoje igre, ko igrava en proti drugemu. Enostavno prideva na igrišče in igrava, kar je dobro tudi za gledalce. Ko se pripravljam za dvoboje proti Nadalu je to vedno edinstveno, a ko se srečam z Novakom vem, da moram biti tisto, kar sem. Pred dvoboji z Rafo moram zamenjati vse,” je zaključil Federer.