Federer na novo operacijo, povratek prestavljen na 2021

ATP 10. Jun 20208:53 > 8:56
Reg Caldecott/Gallo Images/Getty Images

Legendarni tenisač Roger Federer je v sredo zjutraj na Twitterju zapisal, da bo moral prestati še eno operacijo in da okrevanje po zadnji ni šlo po načrtih.

Dragi navijači, upam, da ste vsi na varnem in zdravi. Pred nekaj tedni sem že na začetku okrevanja opazil težavo, zaradi katere me čaka dodatna hitra artroskopska operacija na desnem kolenu. Podobno se mi je zgodilo že leta 2017. Načrtujem, da bom počival tako dolgo, da bom 100-odstotno pripravljen in da se bom lahko vrnil na najvšijem nivoju. Pogrešal bom navijače in ATP turnejo, že zdaj komaj čakam, da se na začetku leta 2021 znova vidimo,” je na Twitterju zapisal Roger Federer.

Švicar je prvo operacijo kolena prestal še pred prekinitvijo teniške sezone zaradi pandemije virusa COVID-19. Najprej se je zdelo, da bo zaradi težav s kolenom izpustil le peščeni del sezone 2020, a so se stvari zapletle. Federer sicer trenutno veliko ne zamuja, saj je ATP turneja še vedno prekinjena, mnogi pa ugibajo, da se teniška sezona 2020 sploh ne bo nadaljevala.

Roger je trenutno četrti igralec na svetu, zadnjič pa smo ga videli na delu na OP Avstralije, kjer ga je v polfinalu v treh nizih premagal Novak Đoković. Fedex je zadnji turnir osvojil lani, ko je v Baslu v finalu premagal Alexa de Minaura.