Slovenija brez Blaža Role, a z Aljažem Bedenetom

Davisov Pokal 2. Apr 201820:23 > 20:27
Matthew Stockman/Getty Images

Slovenska moška teniška reprezentanca bo ta konec tedna v Portorožu znova nastopila močno oslabljena. Dvoboj s Turčijo za obstanek v drugi evroafriški skupini Davisovega pokala bo igrala brez Blaža Kavčiča in Blaža Role.

Slovenija bo dvoboj s Turčijo za obstanek v drugi evroafriški skupini Davisovega pokala bo igrala brez Blaža Kavčiča, ki je pred tedni sporočil, da ne bo več igral za reprezentanco, ter Blaža Role, ki v Srednji Ameriki nabira točke za lestvico ATP.

Prvo orožje Slovenije bo Aljaž Bedene, 48. igralec s svetovne računalniške lestvice, ob sebi pa bo imel Nika Razborška, Toma Hočevarja Dešmana in Mika Urbanijo.

Kapetan Slovenije Miha Mlakar logično ni navdušen nad položajem, saj se lahko zgodi, da bo reprezentanca pod njegovim vodstvom padla v tretjo evroafriško skupino, tam, kjer je začela leta 1991 svojo pot v Davisovem pokalu.

Predvsem ga je prizadela odpoved Role. “Dolgo časa smo se dogovarjali. Teniška zveza Slovenije ga je uvrstila v ekipo, a Rola se je odločil, da bo raje nastopil v Panami in si skušal zagotoviti točke ATP za preboj v kvalifikacije odprtega prvenstva Francije,” pravi Mlakar.

“Čeprav imamo Aljaža, ki ima nekaj težav s poškodbo noge, težko rečem, da smo favoriti. Za zmago potrebujemo tri točke, kar pomeni, da bomo morali dobiti igro dvojic ali pa zmagati še en dvoboj, če računamo, da bo Bedene dobil oba svoja. Realno gledano so možnosti 50 – 50,” še ocenjuje kapetan Slovenije.