Đoković predčasno zaključil trening in prestrašil navijače

Grand Slam 11. Jan 202310:54 0 komentarjev
Nole v Melbournu; FOTO: Guliverimage

Novak Đoković je na pripravljalni trening tekmi z Rusom Danilom Medvedjevim začutil bolečino v nogi in zato raje odnehal. Bojda gre za manjšo poškodbo stegenske mišice.

Težava je prišla v zelo slabem trenutku.

Đoković bi moral namreč 16. januarja začeti prvi vrhunec sezone v Melbournu, kjer bi lovil jubilejno 10 zmago na OP Avstralije in skupno že 22. titulo na turnirjih velike četverice.

Srb je danes odigral “sparing” tekmo z Medvedjevim, vendar je bil na igrišču le za en niz. Drugega fanta nista odigrala, ker je Beograjčan potožil nad bolečinami v stegnu.

Preventiva > kurativa

Tako sta “Nole” in “Medo” na Rod Laver Areni udarjala le 40 minut. Đoković je prvi niz odprl z odvzetim servisom, pri vodstvu 3:2 na igrišče poklical fizioterapevta, do konca treninga pa igre ni več osvojil. “Začutil sem napetost v mišici in raje nisem tvegal z nadaljevanjem,” je kasneje razlagal za 9News.

Dodal je: “Danilu sem se opravičil, razumel je. Enostavno bi se rad pred Odprtim prvenstvom Avstralije izognil kakšni še večji preglavici.” Medvedev in Đoković sta letos že odigrala tudi tekmovalen dvoboj, ki ga je v polfinalu Adelaide dobil Srb, kasneje pa v finalu premagal še Američana Sebastiana Kordo.

OP Avstralije se s prvimi obračuni začne v ponedeljek, 16. januarja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!