Mariborčanka pripravljena: Znan datum in kraj vrnitve Polone Hercog

Getty Images/Shaun Botterill

Polona Hercog se ta mesec vrača med aktivne teniške igralke, potem ko je zadnji profesionalni dvoboj odigrala lani tak čas na WTA turnirju v Karlsruheju.

Polona Hercog se naposled vrača na teniško turnejo!

Mariborčanka se je prijavila na tekmovanje serije WTT z nagradnim skladom 25.000 ameriških dolarjev, ki bo med 15. in 21. majem potekalo v avstrijskem kraju Feld am See.

Njena uvrstitev (981. mesto) ji sicer omogoča le nastop v kvalifikacijah, kamor sta se prijavili tudi Dolenjka Živa Falkner in Primorka Nika Radišić. Polona se med aktivne tako vrača v nedeljo, 14. maja.

Ona sanja Pariz, ona sanja London?

Poleg preizkusa forme na avstrijskem Koroškem, v kraju, ki mu po slovensko rečemo Obernšec, se je Hercog “pofočkala” tudi k sodelovanju v kvalifikacijah za nastop na Rolandu Garrosu. V Parizu bo porabila t. i. zaščiteno uvrstitev (protected ranking), ki jo je ‘zamrznila’ na 187. mestu WTA lestvice.

Najverjetneje bo ta “bonus” porabila tudi za igranje predtekmovanja v Wimbledonu. Štajerka je svoj zadnji profesionalni dvoboj odigrala 10. maja lani, ko je v prvem krogu WTA turnirja v Karlsruheju predala srečanje Brazilki Lauri Pigossi.