Na ulicah nekaj sto Đokovićevih pristašev: Dovolj zatiranja

Grand Slam 6. Jan 202216:54 > 17:18 2 komentarja
Foto: Sportklub Srbija

Pred srbsko Skupščino v Beogradu se je zbralo nekaj sto ljudi v podporo Novaku Đokoviću, ki so mu avstralske oblasti včeraj preprečile vstop v deželo "tam spodaj", kjer bi moral čez dobrih deset dni začeti branjenje lanskoletnega naslova na prvem turnirju velike četverice.

Nekateri prebivalci Srbije so se odzvali na poziv očeta prvega igralca sveta, Srđana Đokovića, in se zbral pred skupščino.

“Srbi, pa tudi vsi ostali svobodnjaški narodi po celem svetu. Prišel je trenutek, da nas nehajo zatirati. Smo del svobodnega sveta, vseh skupaj nas je več kot 7 milijard in ne smemo biti priporniki drugih … ime avstralskega predsednika vlade, Scotta Morrisona, o njem pove vse (op. a.: skot v srbskem prevodu pomeni “govedo”). A tukaj nismo zato, da kogarkoli blatimo, temveč zato, da izrečemo javno podporo “Noletu”. On je srce Srbije, naš ponos. Radi bi ga spravili na kolena, a jim ne bo uspelo!” je pred zbranimi dejal Srđan Đoković.

Dodal je, da so Srbe kot narod vsi vedno le napadali in da so se zmeraj morali braniti. “Tako se danes tudi Novak brani, bratje in sestre. Ponosni Novak, naša duša, srce in kri. To je le začetek agonije. Do ponedeljka ga želijo ohraniti v priporu, ki sploh ni pripor, temveč zapor.

Foto: Sportklub Srbija

Đokovićev oče je srečanje z okoli 500 pristaši najboljšega teniškega igralca sveta sklenil z mislijo, da je trenutno večji del sveta vsekakor na strani njegovega sina: “Za njegov uspeh v trenutni zagati navija celoten Balkan, Daljni vzhod, Bližnji vzhod, naši bratje Rusi, Kitajci, Indija, cleotna Afrika … vsi stojimo za našim Novakom in vsak dan nas bo več. Novak je naša razsvetlitev, saj nam kaže, da nič ni nemogoče, ko to dejansko želiš. Ljudje, Novak je Srb, iz Srbije, tukaj iz Beograda. Hvala, ker ste prišli!”

Preberite si odzive srbskih medijev na odločitev avstralskih oblasti.

Preberite si današnje dogajanje na to temo po kronološkem zaporedju.