Izjemen zaključek Medvedeva za lovoriko v Parizu!

Uncategorized 8. Nov 202016:30 > 16:33
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Rus Daniel Medvedjev je zmagovalec teniškega turnirja serije masters 1000 v Parizu. V finalu je premagal Nemca Alexandra Zvereva s 5:7, 6:4 in 6:1.

Za 24-letnega Medvedeva je to tretji Masters naslov v karieri v doslej štirih odigranih finalih, Zverev pa ima rezultat v finalih 3-4 in v tej sezoni ostaja pri dveh lovorikah, ki jih je pred kratkim osvojil v Kolnu. 

Medvedev je Zvereva premagal drugič na doslej sedmih medsebojnih obračunih in naredil odlično uverturo pred finalom ATP v Londonu, ki se bo začel 15. novembra. 

V prvem nizu sta oba držala svojo igro, na polpriložnosti nasprotnika pa sta se vselej odzvala odlično. Tako je bilo vse dokler ni bilo 6:5, takrat je vse kazalo na tie break, a je nato Medvedevu padla koncentracija iz Zverev je prišel do 0-40. 

Rus je šel na sve ali nič in osvojil prvo točko, pri drugi pa je žogo poslal izven igrišča, a so (kljub sokoljemu očesu) sodniki to zamolčali. Zverev ni dovolil, da bi ga to zmotilo in v naslednji točki je dočakal napako nasprotnika in s forehandom osvojil prvi niz. 

Tretja igra v drugem nizu je trajala 15 minut in osem sekund, Zverev pa je tem času rešil kar štiri break žogice. Dva natančna servisa, en volej iz zelo težkega položaja (in nato še enega), nato pa je Medvedev žogico poslal v mrežo. 

Rus se ni predal. Nasprotno, še naprej je pritiskal in postajal vse bolj samozavesten na svojem servisu. Medvedev je dobil novo priložnost pri rezultatu 4-4 in nato je Nemec storil napako (5:4). Na hitro je potem prišel Rus do zmage v nizu s 6:4 potem, ko je deseto igro dobil brez izgubljene točke. 

Padec Zvereva se je nadaljeval. Že takoj uvodoma je prvo igro v tretjem nizu izgubil in to brez pravega odpora, pravzaprav brez osvojene točke. Nato pa se je Nemec vendarle prebudil, a je takrat Daniil že dvignil nivo svoje gire. Druga igra v tretjem nizu je trajala več kot 10 minut, Medvedev pa je rešil štiri break žogice. Zadnje tri na izjemen način. 

Vedno več je bilo dolgih izmenjav v katerih pa je Medvedev bil večinoma boljši, Zverev pa se je zdel vse bolj utrujen. V tretji igri je Daniil prišel do dveh vezanih break žogic in jih tudi uspešno realiziral. 

In to je bilo na koncu to. Medvedev je namreč dvoboj od takrat dalje zlahka pripeljal do konca v svojo korist.