Džumhur namučil Zvereva, Dimitrov se že poslavlja

Uncategorized 1. Jun 201815:13 > 15:32
Getty Images/Matthew Stockman

Fernando Verdasco je poskrbel za veliko presenečenje v 3. krogu Roland Garrosa, potem ko je gladko s 3:0 v nizih izločil četrtega nosilca Grigorja Dimitrova. Blizu presenetljive zmage je bil tudi Damir Džumhur, ki se je Alexandru Zverevu upiral pet nizov.

Grigor Dimitrov je bil nekoliko bolj napadalen, vendar premalo natančen, kar je Fernando Verdasco znal izkoristiti. Prvi niz je dobil po podaljšani igri, nato pa Bolgaru prepustil samo še šest iger – 7:6 (4), 6:2, 6:4. Izkušeni Španec je od desetih priložnosti za break izkoristil šest žogic, Bolgar pa samo tri.

Verdasco so bo v naslednjem krogu pomeril z boljšim iz obračuna Novak ĐokovićRoberto Bautista-Agut.

Veliko dela s prebojem v 4. krog je imel tretji igralec sveta Alexander Zverev. Potem ko je prvi niz proti Damirju Džumhurju dobil po 25 minutah igre, se je v nadaljevanju obračuna znašel v rezultatskem zaostanku in na robu poraza. 26-letnik iz Sarajeva je v četrtem nizu serviral za svojo prvo uvrstitev v 4. krogu na turnirjih za grand slam, vendar je Zverev v odločilnih trenutkih pokazal najboljše in po ogorčenem boju za napredovanje izkoristil drugo zaključno žogico. – 6:2, 3:6, 4:6, 7:6 (3), 7:5.

Zverev je tokrat prvič v karieri na turnirjih velike četverice premagal igralca iz Top 50 na lestvici ATP (Džumhur, 29.).