Jeseničani vendarle padli tudi v Tivoliju

Uncategorized 25. Nov 201822:18 > 22:25
Facebook

Hokejisti Olimpije so dobili tudi drugi večni derbi v Alpski ligi. Obračun je v zadnji minuti odločil Sašo Rajsar, ki je zadel za 4:3.

Zmaji pred domačimi navijači večnih tekmecev niso ugnali vse od 11. aprila 2016, v nedeljo pa vendarle prekinili črni niz. Olimpija je dobila že četrti derbi sezone 2018/19, železarji pa še čakajo na zmago proti Ljubljančanom.

Gostitelji so povedli že v 3. minuti, ko so s krasno akcijo povsem izigrali obrambo Jesenic, plošček pa je v gol pospravil Aleš Mušič. Za 2:0 je sredi tekme zadel Gregor Koblar, nato pa so na sceno stopili gostje, ki so prišli do popolnega preobrata.

Najprej so do konca druge tretjine preko Luke Kalana, ki je mojstrsko izvedel kazenski strel, znižali zaostanek, nekaj trenutkov zatem pa prav tako preko Kalana še izenačili, a so sodniki gol zaradi previsoke palice razveljavili. V 37. minuti je isti igralec sodeloval pri akciji, ki je vendarle prinesla izenačenje, zadel je Miha Brus.

Na začetku zadnjega dela je kapetan jesenic Andrej Tavželj po samostojnem prodoru poskrbel za popoln preobrat in poskrbel za šokirane obraze v Tivoliju. Po seriji “power-playjev” so gostitelji izenačili preko Mušiča, 53 sekund pred koncem pa je bil pred vrati Jesenic dovolj zbran Sašo Rajsar, ki je zadel za veliko zmago Olimpije.