Masters v Madridu – "Gamepad" namesto loparja

Getty Images/Julian Finney

Najboljši tenisači sveta bodo v terminu Mastersa v Madridu namesto loparjev v roke prijeli "gamepade" in se pomerili v virtualnem svetu. Dogodek bo imel dobrodelno noto, zbrani denar bo namenjen igralcem, ki so zaradi pandemije koronavirusa v težkem finančnem položaju.

Turnir v španski prestolnici bi moral potekati maja, a je odpadel zaradi pandemije koronavirusa. Kljub odpovedi se je vodstvo turnirja odločilo, da bo Masters potekal v spremenjeni obliki. Največje teniške zvezde se bodo tako med sabo pomerile v videoigri.

Razmišljali smo, na kak način bi najbolj privabili navijače. Organiziranje virtualnega turnirja bo tako predramilo tudi tehnološko in inovativno stran teniške karavane, razveselila pa bo tudi tiste mlajše navijače. Dobili smo idejo za turnir, na katerem se bodo merile največje zvezde, ki pa ne bodo zapustile svojih domov. Cilj ni samo zabava, želimo narediti nekaj dobrega za vse,” je povedal direktor turnirja Feliciano Lopez.

Virtualni turnir bo potekal med 27. in 30. aprilom. Organizatorji so zagotovili nagradni fond v vrednosti 150 tisoč evrov v obeh konkurencah. Zmagovalca se bosta odločila, kakšen znesek bo namenjen tenisačem in tenisačicam, ki v času krize najbolj trpijo, dodatnih 50 tisoč evrov pa bo šlo za boj proti koronavirusu.

Turnir bo potekal v obeh konkurencah. Sodelovalo bo po 16 igralcev, ki bodo najprej razdeljeni v štiri skupine. Iz skupin bosta napredovala najboljša, nato pa sledijo izločilni boji.