Jakob Nedoh po epskem uspehu: Pripravite se, šele začel sem (VIDEO)

SK Fight 9. Dec 202314:27 1 komentar
Jakob Nedoh
Jakob Nedoh Foto: PFL

Jakob Nedoh po velikem uspehu v Dublinu, kjer je v finalu šokiral neporaženega Angleža Simeona Powella in osvojil evropski PFL turnir v lahko-težki kategoriji ter v žep pospravil 100 tisoč dolarjev, ni bil povsem zadovoljen, a dobil je tisto, kar si je želel ter z zadnjimi besedami po bitki prestrašil konkurenco.

Najboljši slovenski MMA-borec je v Dublinu Evropi in tudi svetu pokazal, da borec, za katerega bomo v prihodnosti še velikokrat slišali. V finalu PFL turnirja je v drugi rundi z brutalnim desnim krošejem nokavtiral tri leta mlajšega Angleža ter povsem zasluženo dvignil roke.

“S predstavo nisem najbolj zadovoljen, a ta pas in zmaga je bil moj edini cilj. To smo tudi dobili, pogledali bomo, kaj bo treba popraviti ter zadržimo tisto, kar je bilo dobrega. Gremo novim zmagam naproti,” je po zgodovinskem uspehu za slovenski MMA v pogovoru za FAJT 386 povedal 27-letni Koprčan.

Izmenjava brez prave zaščite ni bila usodna

Čeprav je Nedoh odlično vstopil v dvoboj, so bile zadnje sekunde prve runde za slovenske navijače zelo stresne. V izmenjavi udarcev, ki so padali brez prave zaščite, se je zdelo, da Gorila v težavah, a sam je bo borbi dejal, da ni bilo tako hudo in da je imel vse pod kontrolo.

“Bil sem malce “zdrman”, a nikoli nisem izgubil zavesti in kontrole. Navajen sem tega, vedel sem, da sem dober v tej izmenjavi. Imam trdo glavo,” se je zasmejal nepopustljivi borec, ki je zmago plačal tudi s poškodovano roko. Šlo naj bi celo za počeno kost.

Ognjemet v prvi rundi, ki ga je Nedoh brez težav preživel:

Pričakoval vojno, dobil jo je

“Po mojem ni tako hudo. Šlo je za povsem mojo napako, v navalu adrenalina sem ga udaril pod napačnim kotom. Vedeli smo, da je Powell trdoživ, da se ne bo predal. Sploh ne v bitki za šampionski pas in tako denarno nagrado. Pričakoval sem vojno, dobil sem jo. Hvaležen sem za to, vem, me bo ta izkušnja naredila še boljšega borca,” je prepričan slovenski šampion, ki je utišal areno v Dublinu.

Povita roka Jakoba Nedoha. Foto: Jakob Nedoh/IG

Brez ekipe ne bi zmogel

Nedoh je hvaležen, da se je garaško delo v minulem letu poplačalo, v isti sapi pa je ponovno dejal, da mu brez izjemne ekipe ne bi uspelo. “Pas je velika nagrada za trdo delo v minulem letu. Tako za mene kot mojo izjemno trenersko ekipo, ki verjame vame in mi pomaga od prvega dne. Hvala bogu se je trud poplačal. To je moja ekipa. Vedno ji bom zvest, ne glede na to, na kakšni poti bomo. Vedno bomo sodelovali. Zelo so mi pomagali, zato sem jim iz srca hvaležen.”

Udarec za vstop v raj, Jakob Nedoh je PFL prvak:

Zahvala navijaški vojski

Nedoh ni imel podpore le v Sloveniji, ki je dihala z njim prek TV zaslonov, veliko navijačev se je napotilo v irsko prestolnico. Ob prihodu Angleža so celo preglasili irsko publiko. Podporo je čutil tudi Nedoh.

“To so pa moji navijači. Naveza Koper-Ljubljana, zdi se mi, da je več nenormalnih kot normalnih. Vsakemu, ki si je vzel čas in prišel v Dublin kot tudi vsem, ki so me spodbujali do doma, vsa čast. Zelo sem vam hvaležen. Vsem. Pripravite se, to je šele začetek.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje