Nika Prevc po zgodovinski zmagi: Danes je odličen dan (VIDEO)

Smučarski skoki 16. Dec 202316:42 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

16. december 2023 bo slovenskim ljubiteljem smučarskih skokov ostal v lepem spominu. Nika Prevc je pokorila vso konkurenco in prišla do premierne zmage v svetovnem pokalu, Ema Klinec je bila druga, lep slovenski ekipni uspeh je dopolnila še Nika Križnar, ki je osvojila šesto mesto.

Peter Prevc dvakrat leta 2015, Domen Prevc leta 2016 in sedaj še Nika Prevc v letu 2023. To je izkupiček zmag družine Prevc v švicarskem Engelbergu.

18-letnica je v prvi seriji pristala blizu rekorda naprave in s 136,5 metra za več kot 11 točk prevzela vodstvo.

Tudi v finalu je mladisnka svetovna prvakinja skočila odlično, na koncu pa je imela 2,6 točke prednosti pred drugo Emo Klinec.

“Super dan za našo ekipo, dvojna zmaga. Prva zmaga v karieri za mlado Niko Prevc, upam pa da jih bo še dovolj. To je četrta tekmovalka pod mojim vodstvom, ki smo jo spravili na najvišjo stopničko. Pa še dve punci danes v prvi šesterici, točke tudi Katri Komar in Ajdi Košnjek. Sem smo prišli kot šesti v pokalu narodov, domov odhajamo kot prvi. Lep vikend je za nami, je dogajanje v Švici povzel glavni trener Zoran Zupančič.

Odlično formo kaže tudi Klinec, ki je bila že včeraj v igri za zmago, nato pa je zaradi slabega doskoka osvojila tretje mesto. Na sobotni tekmi je svetovna prvakinja iz Oberstdorfa dvakrat skočila odlično (126 m in 134 m) in sedaj v skupnem seštevku zaseda četrto mesto.

Nika Križnar, ki še vedno išče občutke iz šampionske sezone 2020/21, je bila zadovoljna z današnjim nastopom in ji vliva dodatno samozavest za nadaljevanje sezone.

“Za nami je super dan, ekipno smo lahko zelo zadovoljni. Dvojna zmaga, nekaj malega sem dodala tudi sama za svoj izkupiček v drugi seriji. Za dober rezultat pa sta potrebna dva skoka. Vesela sem svojega rezultata, ker počasi stopnjujem navzgor in upam, da se bo to stopnjevanje počasi nadaljevalo,” je povedala danes šesta Križnar.

Ob trenutni formi se upravičeno lahko veselimo nadaljevanja zime. Naslednja postaja svetovnega pokala je novoletna turneja in tekma v Garmisch-Partenkirchnu 30. decembra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!