Messi spregovoril o bitki z Ronaldom in presenetil

Nogomet 1. Nov 202315:32 3 komentarji
Lionel Messi
Foto: Profimedia

V nogometnem svetu še naprej odmeva ponedeljkova podelitev nagrade zlata žoga, ki jo je še osmič v karieri dobil Lionel Messi. Argentinec je s tem na večni lestvici še povečal prednost pred zasledovalci, najbližji Cristiano Ronaldo jih ima pet. Aktualni svetovni prvak je po prireditvi v Parizu spregovoril tudi o rivalstvu s Portugalcem.

Si je Lionel Messi z nastopi v minuli sezoni zaslužil osvojiti nagrado zlata žoga ali ne? Mnenja tudi dva dni po gala prireditvi, na kateri je 36-letnik še osmič v karieri prejel najprestižnejšo nagrado v svetu nogometa, ostajajo deljena. Svoje prepričanje je na družbenih omrežjih izrazil tudi Cristiano Ronaldo, ki letos prvič po letu 2004 ni bil med nominiranimi za Ballon d’Or. Prav o rivalstvu s Portugalcem, ki je v karieri osvojil pet zlatih žog – skupno sta Messi in Ronaldo osvojila 13 od zadnjih 15 omenjenih nagrad – se je Argentinec razgovoril v pogovorih z mediji po gala prireditvi v Parizu.

Čeprav v svetu navijačev obstaja nepisano pravilo, da če ljubiš enega, moraš drugega sovražiti in obratno, pa je član Interja iz Miamija razkril, da je to rivalstvo obstajalo le v športnem kontekstu. “To ni bila neka prava bitka. A obema je vse skupaj koristilo, ‘hranila’ sva drug drugega, saj sva oba zelo tekmovalna. Tudi on (Ronaldo, op. p.) je vedno želel premagati vse in osvojiti vse. To je bilo res lepo obdobje tako za naju kot za ljubitelje nogometa. Kar nama je uspevalo tako dolgo je res spoštovanja vredno,” je dejal Messi.

“Zasluživa si ga, saj nama je uspevalo oziroma nama še vedno uspeva ostati v vrhu neverjetno dolgo časa. Kot pravijo, je na vrh zelo enostavno priti. Težko pa je tam obstati. Midva pa to počneva že 10, 15 let. Igrati nogomet na takšni ravni … Res je zahtevno, a obenem spektakularno. Verjamem, da bo vse skupaj ostalo v lepem spominu vsem, ki so naju spremljali na najini poti,” je še dodal.

Nikoli ni bila pri vrhu

Argentinčeve besede so dajale občutek, da se tudi sam zaveda, da je to verjetno zadnja zlata žoga zanj, zdaj pa bodo v ospredje stopili mlajši nogometaši, na čelu s tokrat drugo- in tretjeuvrščenima Erlingom Haalandom in Kylianom Mbappejem. To je potrdil tudi z izjavo: “Resnica je, da sem o zlati žogi nehal razmišljati že kar nekaj časa nazaj. Kot sem govoril celotno kariero, to nikoli ni bila moja prioriteta. Zdaj pa je še manj, ko sem na športni poti res dosegel vse. Vesel sem, da mi je uspelo vse, kar mi je. In da imam zdaj ob imenu zapisanih kar osem zlatih žog,” je zaključil Messi, ki je nagrado prejel po zaslugi sijajnih nastopov na decembrskem svetovnem prvenstvu v Katarju, kjer je Argentini s sedmimi goli na sedmih tekmah pomagal do naslova prvaka, s čimer je izpolnil življenjske sanje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje