Američane navdušuje družinska smučarska zgodba

Alpsko smučanje 30. Okt 202311:06 0 komentarjev
Elisabeth Bocock . FOTO: AP Photo/John Locher via Guliver

V senci zmage Lare Gut-Behrami, diskvalifikacije Ragnhild Mowinckel in močnega vetra, ki je odpihnil nedeljski moški veleslalom, sta v Söldnu krst v svetovnem pokalu doživeli ameriški sestri Elisabeth in Mary Bocock.

Pri Mednarodni smučarski zvezi v sodelovanju z Avstrijci pospešeno iščejo novo prizorišče, kjer naj bi izpeljali moški veleslalom in tako nadomestili nedeljsko odpoved. Pozornost smučarske javnosti se medtem usmerja na Levi in Zermatt, kjer se bo nadaljevala sezona. Sprva na Laponskem z dvojnim slalomskim programom za ženske (11. in 12. 11.), en teden pozneje pa naj bi se na švicarsko-italijanski meji pod Mattehornom dvignil tudi zastor nove sezone v hitrih disciplinah.

V evropskih medijih medtem odmeva sobotna zmaga Lare Gut-Behrami in prva diskvalifikacija zaradi zaznanega fluora na smučeh. Američane ob ”skromnem” začetku Mikaele Shiffrin navdušuje posebna družinska zgodba. V Söldnu sta namreč prvič v karieri na tekmi svetovnega pokala nastopili 18-letna Elisabeth Bocock in njena dve leti starejša sestra Mary Bocock.

Mary Bocock ob debiju v Söldnu. FOTO: Profimedia

Prva je odstopila, druga pa je bila prepočasna za finalno vožnjo. Vseeno pa sta se v zgodovino zapisali šele kot drugi sestrski par, ki je bil debija deležen na isti tekmi. Doslej sta se pod takšen scenarij podpisali le Maria Belen in Macarena iz znamenite argentinske smučarske družine Simari Birkner. Južnoameričanki sta led najvišje tekmovalne ravni skupaj prebili 12. 12. 1999 v Sestrieru.

Sestri Birkner sta točke občasno osvajali le v kombinaciji. Ambicije ameriških sester pa so precej večje. Starejša Mary je namreč aktualna zmagovalka severnoameriškega pokala, v katerem je bila najboljša tudi v superveleslalomu in tretja v veleslalomu. Elisabet pa je bila peta veleslalomistka tega tekmovanja, nase pa je večkrat opozorila tudi na drugih tekmah nižje ravni. Vsekakor gre za imeni, ki ju velja vpisati v smučarsko beležko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!