Dve Slovenki med dvajseterico, slavila pa Francozinja

Biatlon 5. Jan 202415:58 0 komentarjev
Anamarija Lampič
Foto: profimedia

Francozinja Justine Braisaz-Bouchet je obdržala formo iz starega leta ter na biatlonski sprinterski tekmi v Oberhofu dosegla novo zmago, že četrto v nizu. Do novih točk sta prišli tudi Anamarija Lampič in Polona Klemenčič na 19. in 20. mestu.

Trenutno vse kaže, da je Braisaz-Bouchet prva dama svetovnega biatlona. Današnja zmaga je bila po dveh napakah na strelišču vse prej kot pričakovana, kljub temu pa je v smučini nadoknadila zamujeno. V zadnji krog se je podala kot petouvrščena z več kot 24 sekundami zaostanka za Nemko Franzisko Preuss, v cilju pa je imela 4,4 sekunde prednosti pred Bavarko.

Nemka Preuss, ki je zadela vseh deset tarč, tako še vedno čaka na prvo zmago po petih letih, danes pa se je že tretjič v sezoni, dvakrat ji je to uspelo v uvodu v Östersundu, zavihtela na zmagovalni oder. Le dve desetinki sekunde več je zaostala druga Francozinja Sophie Chauveau, ki je na strelišču naredila eno napako.

Slovenke so tekmo končale brez presežka. Vnovič je bila v smučini izjemna Anamarija Lampič, ki je uspešno kompenzirala tri napake na strelišču, samo v zadnjem krogu je pridobila sedem mest, in tekmo končala kot 19. Mesto za njo je pristala Polona Klemenčič, danes stoodstotna z orožjem.

Živa Klemenčič s tremi napakami na strelišču in Lena Repinc s petimi sta zasedli 81. in 86. mesto ter ostali brez sobotnega zasledovanja, v nedeljo pa bosta tekmovali v štafeti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!