Kanadčanke v Nemčiji dodatno oslabljene

Smučarski skoki 2. Feb 20247:48 0 komentarjev
Abigail Strate
Foto: Uroš Skaza

Smučarske skakalke so se po tekmah na Ljubnem preselile v Nemčijo, kjer jih ta konec tedna čakata dve posamični preizkušnji. Na njih pa ne bo nastopila Kanadčanka Abigail Strate zaradi poškodbe.

22-letna Kanadčanka, trenutno sedmouvrščena v skupnem seštevku svetovnega pokala (444 točk za vodilno Niko Prevc), se je oglasila na družbenih omrežjih.

“Žal me ne bo na petkovi startni listi. Za nekaj časa moram opustiti skakanje, saj je stara poškodba znova terjala svoj davek, potrebuje pa takojšnjo pomoč,” je Abigail Strate zapisala na družbenem omrežju Instagram, podrobnosti pa ni razkrila. Med tekmami na Ljubnem je sicer večkrat potarnala, da zaradi specifične skakalnice ob Savinji zelo trpijo njene golenice.

“Ni enostavna ali prijetna situacija, sploh ker mi gre v letošnji sezoni zelo dobro. A sprejela sem najboljšo odločitev za svojo kariero in dolgoročno zdravje,” je še dodala skakalka iz Calgaryja, ki je v tej sezoni štirikrat stala na zmagovalnem odru. Posamično je zasedla drugo in dve tretji mesti, skupaj z rojakinjo Alexandrio Loutitt pa je bila druga tudi na superekipni tekmi v Zau.

“Trdo bom delala, da se vrnem še pred koncem sezone. Sem v dobrih rokah,” je zaključila.

Za slovensko vodstvo kanadske reprezentance: glavni trener je zamejski Slovenec Janko Zwitter, njegov pomočnik pa Igor Cuznar, je to druga slaba novica v dobrem tednu dni. Na treningu si je namreč koleno poškodovala Natalie Eilers in že končala sezono.

Ker je v Willingenu v ženski konkurenci za tekmovanje prijavljenih le dobrih 30 tekmovalk, danes ne bodo tekmovale v kvalifikacijah, pač pa prologu.

Program v Willingenu:

Petek, 2. februar: 

16.45 kvalifikacije moški
18.15 prolog ženske

Sobota, 3. februar: 

12.15 posamična tekma ženske
16.00 posamična tekma moški

Nedelja, 4. februar:

10.20 prolog ženske
11.15 posamična tekma ženske
14.30 kvalifikacije moški
16.10 posamična tekma moški

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!