Legendarni Kasai se v velikem slogu vrača med elito (VIDEO)

Smučarski skoki 13. Feb 202412:28 1 komentar
Noriaki Kasai. Foto: Profimedia

Japonsko Saporo bo prihajajoči konec tedna znova gostil najboljše smučarske skakalce sveta. Med njimi bo tudi legendarni Noriaki Kasai, ki bo domačo tekmo pričakal v sijajni formi.

Star je 51 let, a njegova želja po dokazovanju v svetu smučarskih skokov ne pojenja.

Potem ko je pred dobrim tednom dni Noriaki Kasai na tekmi za pokal Okurayame v Saporu ugnal vso konkurenco, je japonski veteran zdaj zablestel še na 63. izvedbi pokala Megmilk, na katerem je dosegel drugo mesto. Še bolj impresivno kot to, da je zaostal le za Keichijem Satom, je dejstvo, da je Kasai na tekmi kljub častitljivi starosti v finalni seriji skočil kar 141 metrov.

Forma zimzelenega Kasaija je sijajna napoved pred vrhuncem sezone japonskega veterana. Saporo bo namreč ta konec tedna gostil tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih, po zadnjih informacijah iz dežele vzhajajočega sonca pa bo priložnost za dokazovanje v elitni konkurenci znova dobila tudi 51-letna ikona tega športa.

Bo uspešnejši kot lani?

Legendarni Noriaki Kasai je v kvalifikacijah za tekme svetovnega pokala v Saporu nastopil že lani, a se z 51. in 55. mestom za las ni uspel uvrstiti na tekmo. V bogati karieri je sicer dobil 17 tekem za svetovni pokal, leta 1992 je bil svetovni prvak v poletih, ko je tekme gostil zdaj že pozabljeni češki Harrachov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje