Na ekipni tekmi deskarjev brez slovenskega presežka

Deskanje na snegu 28. Jan 202414:12 0 komentarjev
FOTO: Aleš Fevžer

Slovenska deskarja Tim Mastnak in Gloria Kotnik sta na ekipni tekmi za svetovni pokal v avstrijskem Simonhöheju izpadla že po osmini finala in zasedla končno deseto mesto, potem ko preizkušnje nista končala. Zmagala sta Avstrijca Andreas Prommegger in Sabine Schöffmann.

Od slovenskega dvojca je bila v osmini finala boljša prva švicarska zasedba Gian Casanova in Julie Zogg.

Medtem ko sta bila Mastnak in Kotnik v predtekmovanju prosta, sta morala Švicarja najprej opraviti z avstralsko dvojico.

Zmago sta na koncu slavila domačina Prommegger in Schöffmann. V finalu sta za 45 stotink sekunde premagala drugo švicarsko dvojico Dario Caviezel/Ladina Jenny.

Gremo na Poljsko

V malem finalu sta Nemca Elias Huber in Ramona Hofmeister za 2,08 sekunde ugnala prvo italijansko zasedbo Maurizio Bormolini/Elisa Caffont.

FOTO: Aleš Fevžer

Naslednja postaja svetovnega pokala v deskanju alpskih disciplin bo Poljska Krynica, kjer bosta 24. in 25. februarja na sporedu dva paralelna veleslaloma. Preizkušnje v kanadskem Craigleithu, ki bi morale biti na sporedu 15. in 16. februarja, so po navedbah spletne strani Mednarodne smučarske in deskarske zveze (Fis) odpovedane.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!