Norveški zvezdnik ostal brez novoletne turneje

Smučarski teki 29. Dec 202322:25 1 komentar
Klaebo
Foto: profimedia

Prvi favorit za zmago, Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo, je zaradi bolezni odpovedal nastop na novoletni turneji smučarskih tekačev, kjer bi branil lansko skupno zmago, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Na Instagramu je 27-letnik objavil, da je že šest dni v postelji zaradi gripe.

V soboto se bo s sprintersko tekmo v prostem koraku v Dobbiacu začela letošnja, skupno 18., izvedba novoletne turneje Tour de Ski. Ta se bo tradicionalno končala 7. januarja z vzponom na Alpe Cermis v Val di Fiemmeju.

Klaebo je po lanski izjemni sezoni letošnjo zaradi težav s koronavirusom na pripravah začel po svojih standardih zelo skromno. A je pred novoletno turnejo v domačem Trondheimu slavil na vseh treh preizkušnjah in prevzel rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Letos je imel pred seboj nov cilj, izenačiti skupno število zmag na novoletnih turnejah. Ostal pa bo pri treh, najboljši je bil v sezonah 2018/19, 2021/22 in 2022/23, po eno več imata Švicar Dario Cologna in Poljakinja Justyna Kowalczyk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje