Nova zmaga na Norveško, Slovenci skromni

Biatlon 13. Jan 202416:17 0 komentarjev
Jakov Fak
Jakov Fak. Foto: Profimedia

Norvežan Vetle Sjaastad Christiansen je zmagovalec moškega biatlonskega sprinta za svetovni pokal v Ruhpoldingu na Bavarskem. Slovenci so bili skromni. Najboljši je bil Jakov Fak na 31. mestu, Anton Vidmar je bil 36., Miha Dovžan 40. in Lovro Planko 74.

Varovanci Ricca Grossa v “njegovem Ruhpoldingu” niso bili v stiku z najboljšimi. Še več, dobrega streljanja jim ni uspelo nadgraditi v smučini. Fak in Dovžan sta zadela vseh 10 tarč, Vidmar, ki je bil najmočnejši v teku, pa se je v kazenskem krogu zavrtel enkrat.

Za omenjeno trojico velja, da je osvojila vsaj nove točke in bo priložnost za izboljšanje iskala v nedeljo na zasledovanju. Lovro Planko pa je zgrešil dve tarči in s tekmami v Ruhpoldingu že zaključil.

O končni razvrstitvi je še enkrat več odločalo streljanje. Christiansen je zadel vseh 10 tarč in za 16 sekund ugnal vse močnejšega Italijana Tommasa Giacomela, ki je na strelišču napravil eno napako. Še štiri sekunde več je zaostal Norvežan Tarjei Boe, ki je za vsega osem desetink sekunde premagal Francoza Emiliena Jascquelina, oba pa sta tekmo končala z “desetko” na strelišču.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!