Na tekmo v Bischofshofnu uvrščenih šest Slovencev

Getty Images

Na zadnji tekmi 66. novoletne turneje v Bischofshofnu bo nastopilo šest slovenskih skakalcev. Izpadel je le Tilen Bartol, ki je slabo ujel odskok na mizi in bil nato z vetrom v hrbet prekratek.

V Bischofshofnu ne bo tekmoval vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Richard FreitagNemec je na domačih postojankah novoletne turneje osvojil dve drugi mesti, nato pa je v prvi seriji Innsbrucka padel in s tem izgubil vse možnosti za zlatega orla.

Na današnjih kvalifikacijah sta se najbolj izkazala Žiga Jelar (7. mesto) in Jernej Damjan (10.) na tekmo pa so se uvrstili še Peter in Domen Prevc, Anže Semenič ter Timi Zajc.

Vodilni tekmovalec v seštevku novoletne turneje Kamil Stoch bo jutri na tekmi naskakoval zgodovinski uspeh. Zmagal je na uvodnih treh tekmah, s še eno pa bi izenačil podvig Nemca Svena Hannawalda in postal drugi Zemljan, ki bi zmagal na vseh štirih tekmah novoletne turneje.

V sobotni prvi seriji bo tekmec Jelarja Kanadčan Mackenzie Boyd Clowes, Damjan se bo pomeril z Rusom Dimitrijem Vaslijevom, Peter Prevc z Japoncem Takujem Takeuchijem, Domen Prevc z Nemcem Constantinom Schmidom, Semenič je za nasprotnika dobil Nemca Karla Geigerja, Zajc pa Poljaka Piotra Žylo.