Bertoncelj določil sedmerico za prve štiri tekme sezone

Smučarski skoki 7. Nov 201912:19 > 12:22
sloski.si

Do začetka sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih je še dober teden dni, glavni trener naših skakalcev, Gorazd Bertoncelj, pa je že sporočil sedem imen, ki bodo Slovenijo zastopala na uvodu v sezono.

Naša reprezentanca se v teh dneh mudi na pripravah v poljskih Zakopanah, kjer so prvič pripravili ledeno smučino že pred začetkom sezone. Naši A in B ekipi sta na Poljsko odpotovali v ponedeljek, kljub deževnim dnem, pa jim je uspelo opraviti skoraj vse začrtane treninge. Po današnjem dopoldanskem treningu se bodo odpravili nazaj proti domovini: “Opravili bomo nekaj več kot dvajset skokov na ledeni smučini. Kljub obilnemu dežvju v torek smo uspeli dobro trenirati. Z nekaterimi skoki smo že precej zadovoljni, jasno pa je rezerv še kar nekaj,” je prve daljše “snežne” priprave na novo sezono opisal Gorazd Bertoncelj, ki je s fanti dva treninga na ledeni smučini že opravil tudi v Kranju.

Danes pa je že razkril sedmerico, ki bo nastopila tako na uvodni postaji v Wisli naslednji konec tedna ter tudi čez dva tedna v Ruki na Finskem.

Slovenska sedmerica je sledeča: Timi Zajc, Anže Lanišek, Peter Prevc, Domen Prevc, Tilen Bartol, Anže Semenič in Rok Justin, ki je Sloveniji zagotovil dodatno, sedmo kvoto za prvo periodo svetovnega pokala preko zadnjih poletnih tekem celinskega pokala.

Pred odhodom v Wislo, kjer bosta na sporedu ekipna in posamična preizkušnja, bodo naši trenirali še v Kranju, kjer je prav tako že pripravljena ledena smučina, prve doskoke na snegu pa bodo skakalci opravili v Wisli konec prihodnjega tedna.

(vir: sloski.si)