Na srednji skakalnici vsi štirje Slovenci

Getty Images

Medtem ko sta bila Peter in Domen Prevc že uvrščena na tekmo na srednji napravi, sta si svoj nastop na prvi preizkušnji smučarskih skakalcev na svetovnem prvenstvu v Lahtiju v kvalifikacijah zagotovila tudi Cene Prevc in Jernej Damjan. Kvalifikacije je dobil Poljak Dawid Kubacki.

Slovenski smučarji skakalci so se uspešno prebili na takmo svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju na srednji napravi v finskem Lahtiju. V kvalifikacijah sta preboj na tekmo potrdila Cene Prevc in Jernej Damjan.

V konkurenci 66 skakalcev je prvi od slovenske četverice s številko 39 nastopil Cene, ki je v Lahtiju znova našel boljše občutke. Član kranjskega Triglava je v dokaj vetrovno mirnih kvalifikacijah pristal pri 94 metrih, njegovi naj daljavi v Lahtiju, s 118,3 točkami pa je zasedel 15. mesto med kvalifikanti. Izšlo se je tudi izkušenemu Damjanu, ki je s 86.5 metri in 100,8 točkami na 39. mestu ravno še ujel uvrstitev na tekmo. Kvalifikacije je z 99 metri in 129,2 točkami dobil razpoloženi Poljak Dawid Kubacki.

Peter Prevc je kot član elitne deseterice nastop imel zagotovljen neposredno kljub temu pa je z 98.5 metri potrdil dobro formo v zadnjem obdobju. To je bila četrta daljava kvalifikacij, meter manj od Stefana Krafta in pet metrov manj od novega rekorderja naprave, Kamila Stocha, ki se je pri 103.5 metrih in telemarku prijel za boleče koleno. Domen Prevc je nastop na tekmi prav tako imel zagotovoljen, z 88.5 metri pa je prikazal najdaljši skok v dveh dneh v Lahtiju.

Tekma bo na sporedu v soboto ob 16:30. (vir: sloski.si)