Grozovit padec Graneruda: Norvežanu se je zmračilo pred očmi (VIDEO)

Smučarski skoki 9. Jun 20239:30 0 komentarjev
Halvor Egner Granerud
Foto: Profimedia

Norveški smučarski skakalec Halvor Egner Granerud je na torkovem treningu utrpel grozljiv padec.

Po poročanju norveške televizije NRK so skakalca po padcu nemudoma odpeljali v bolnišnico v Lillehammer, na srečo pa jo je odnesel brez težjih poškodb. “Novi dresi skakalcem povzročajo preglavice. Za Halvorja Egnerja Graneruda se je tovrsten debi končal v bolnišnici v Lillehammerju,” je na svoji spletni strani zapisal norveški medij.

“Spomnim se le, da mi je desna smučka nekam izginila, drsenja po doskočišču pa se ne spomnim. Ne vem, ali se mi je zmračilo zaradi adrenalina ali pa zaradi tega, ker se mi je zmračilo pred očmi,” je padec komentiral letošnji dobitnik velikega kristalnega globusa, a navijače hitro potolažil, da je z njim vse v redu. “Sem le obtolčen. Včeraj sem bil na rentgenu in nima ničesar zlomljenega. Z mano bo vse v redu,” je prustavil.

Kljub temu da je bil padec videti precej grozno, pa se je za Graneruda zaključil precej srečno, saj ni utrpel hujših poškodb, četudi si zdaj za hojo pomaga z berglami. “Grozno je, ko pride do česa takega. Ob pristanku se je zaslišal glasen pok. Upam le, da bo lahko že kmalu hodil brez pomoči bergel,” pa je dejal glavni selektor norveške reprezentance Alexander Stoeckl.

Padec Graneruda sicer pod vprašaj postavlja njegov nastop na prihajajočih evropskih igrah na Poljskem. Moški posamični preizkušnji v Zakopanah sta namreč na sporedu 28. junija in 1. julija, 29. junija pa se bodo pomerili še na tekmi mešanih ekip.