Žiga Jelar edini mešal štrene Nemcem

Smučarski skoki 18. Feb 202316:15 > 18:04
Foto: Profimedia

Smučarski skakalci so se merili na zadnji posamični tekmi pred svetovnim prvenstvom v Planici. V romunskem Rasnovu, kjer so v polni postavi nastopili le Nemci, je zmagal Andreas Wellinger, ki je za pičli dve desetinki točke ugnal Slovenca Žigo Jelarja. Na stopničkah jima je družbo delal še en Nemec Karl Geiger.

Žiga Jelar je v okrnjeni konkurenci, v kateri je nastopilo le pet tekmovalcev iz prve dvajseterice svetovnega pokala, odlično napadel v drugi seriji in s šestega napredoval do drugega mesta. Le dve desetinki točke je zaostal za zmagovalcem Andreasom Wellingerjem. 

25-letni Slovenec, ki je v Rasnov odpotoval na lastno željo, čeprav bo v naslednjem tednu nastopal na domačem svetovnem prvenstvu, je tako preprečil popolno nemško slavje. Tretji je bil namreč Karl Geiger, četrti Markus Eisenbichler, peti Philipp Raimund in šesti Constantin Schimd.

Nemci so bili edini, ki so na vzhod Evrope popeljali popolno zasedbo, praktično vse ostale najboljše reprezentance so se odločile za treninge pred Planico. Robert Hrgota se tako z Anžetom Laniškom, Timijem Zajcem, Domnom in Petrom Prevcem ter Lovrom Kosom na vrhunec sezone pripravlja na treningih v Kranju, v deželo Drakule pa so odšli Maksim Bartolj, Rok Masle, Matija Vidic in Žak Mogel.

Prva dva sta priložnost izkoristila in osvojila točke, Bartolj je bil 20., Masle pa 25. Vidic in Mogel sta bila v prvem poskusu prekratka in sta tekmo končala brez finala.

Jutri čaka skakalce še zadnji preizkus pred selitvijo pod Ponce, ob 16.10 bo na sporedu superekipna tekma dvojic. Na premierni pred tednom dni je slavila Poljska, Slovenija je zasedla peto mesto.

Komentari

Vaš komentar