Lanišek na zmagovalnem odru tudi v Innsbrucku

Smučarski skoki 4. Jan 202315:12 > 15:43 1 komentar
Foto: Profimedia

Letošnjo zimo najboljši slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek (258,8 točke) se je znova povzpel na zmagovalni oder. Na tretji tekmi novoletne turneje v Innsbrucku je bil tretji. Zmage se je razveselil vodilni po prvi seriji Dawid Kubacki (265,2), drugi pa je bil Norvežan Halvor Egnar Granerud (261,7), ki je zadržal vodstvo v skupnem seštevku turneje.

Lanišek je po prvi seriji zaostajall le za današnjim zmagovalcem Kubackim, ki je prišel do pete zmage v sezoni.. Slovenec je v finalu moral premoč nato priznati še vodilnemu na letošnji turneji štirih skakalnic Granerudu, ki je v drugo pristal pri 133 metrih in pridobil pet mest. Domžalčan se je tako še osmič to zimo povzpel na zmagovalni oder svetovnega pokala, skupno pa je osvojil svoje 21. stopničke.

Po koncu je bil Lanišek, ki je imel v finalu s precej vetra v hrbet najslabše razmere med najboljšimi, malce razočaran. “Vem, da je bilo zelo blizu. Skok je bil res zelo dober. Tretjega mesta sem še vedno zelo vesel, da ne bo pomote, ampak želja je bila še po čem več. Bomo v Bischofshofnu to še popravili,” je za RTV Slovenija dejal Domžalčan.

“Zelo napeto je bilo v zraku, sploh se nisem mogel sprostiti, ker je bilo veliko vetra od zadaj. Boril sem se ves let, da sem prišel do teh 121 m. Z mize pa je bil skok zelo dober,” je še za RTV o zahtevnih razmerah ob drugem skoku dodal najboljši slovenski skakalec to zimo.

Vsi Slovenci v finalu

Nastop v finalu so vpisali tudi preostali slovenski orli. Od varovancev glavnega trenerja Roberta Hrgote je bil drugi najboljši Timi Zajc (230,7), ki je v finalu izgubil eno mesto in bil 11, tik za njim pa je na 12. mestu končal Lovro Kos (227,9), ki mu je po prvi seriji kazalo še nekoliko bolje, saj je bil sedmi. Peter Prevc (226,7) je tretjo tekmo turneje končal na 14. mestu, sedem mest pa je v finalu pridobil Žiga Jelar (211) in bil 21. Domen Prevc (208,8)  je zasedel 24. mesto.

“Innsbruck lahko zapustimo res zadovoljni. Odličen Anže spet na zmagovalnem odru. Po res težkih razmerah v finalni seriji je opravil vrhunski skok. Sicer je izgubil eno mesto, a ostal na zmagovalnem odru. Danes so najboljši trije zasedli zmagovalni oder. Anže naj samo nadaljuje v tem ritmu, deluje res dobro. Mislim, da se tudi Bischofshofna veseli, naj le ohranja ta nivo skakanja,” je tekmo ocenil Hrgota.

“Veseli me predvsem, da so bili vsi v točkah. Morda je Lovru in Timiju po prvi seriji kazalo bolje, ampak res trije fantje blizu najboljših deset. Počasi ostali priključujejo voz k Anžetu in imamo močno ekipo, ki smo si jo želeli. Veselim se naslednjih tekem,” je še dodal glavni trener slovenske zasedbe.

Zadnja tekma turneje bo v petek ob 16.30 v Bischofshofnu, kvalifikacije bodo 24 ur prej.

Rezultati:

Vrstni red 71. novoletne turneje (3/4):

1. Halvor Egner Granerud (Nor) 877,8
2. Dawid Kubacki (Pol) 854,5
3. Anže Lanišek (Slo) 823,5
4. Piotr Žyla (Pol) 807,5

10. Lovro Kos (Slo) 769,6
15. Timi Zajc (Slo) 734,4
22. Peter Prevc (Slo) 573,3
25. Žiga Jelar (Slo) 546,1
26. Domen Prevc (Slo) 540,1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje