Odermatt s spektakularno vožnjo deklasiral konkurenco

Alpsko smučanje 2. Dec 202119:49 > 21:55
Foto: AP Photo/Gregory Bull via Guliverimages

Izjemno pester smučarski vikend hitrih disciplin so moški začeli že v četrtkovem večeru, ko je proga ptic roparic v Beaver Creeku odprla svoja vrata za prvi superveleslalom sezone. Z izjemno vožnjo je konkurenco pokoril Marco Odermatt. S štartno številko 35 se je na oder za zmagovalce senzacionalno zavihtel Kanadčan Broderick Thompson.

Krog favoritov na eni izmed najtežjih tekem sezone je bil zelo širok, podobno kot na smuku v Lake Louisu se je obetal boj med Avstrijci in ostalim svetom.

Avstrijcem je sicer kazalo dobro, znova sta bila v vodstvu najboljša s smuka v Lake Louisu Mathias Mayer in Vincent Krichmayr. A veselje ni trajalo dolgo, s fantastično, izjemno tvegano in naravnost spektakularno vožnjo je konkurenco deklasiral Švicar Marco Odermatt in Mayerja ugnal za 78 stotink.

To je bila Odermattova šesta zmaga v svetovnem pokalu, v tej sezoni je dobil že uvodni veleslalom v Söldnu. V Beaver Creeku je sicer dobil superveleslalom že leta 2019.

Med naša severna soseda se je nato vrinil še Nemec Andreas Sander, a tudi on na koncu ni končal na zmagovalnem odru, saj se je nanj presenetljivo zavihtel Broderick Thompson, ki se je na progo podal s številko 35. Kanadčan se je v začetku leta 2021 v svetovni pokal vrnil po skoraj dveletni odsotnosti zaradi poškodbe, pred tem pa še nikoli v karieri ni stal na stopničkah.

Kanadska senzacija – Broderick Thompson. Foto: AP Photo/Gregory Bull via Guliverimages

Izjemno selektivna proga “izpljunila” številne favorite

Že na ogledu proge so smučarski poznavalci v en glas priznavali, da bo danes precej takšnih, ki superveleslaloma ne bodo končali. Eden izmed njih je bil najhitrejši na treningih Avstrijec Max Franz. Na izjemno hitri, a vseeno tehnično zelo zahtevni postavitvi, je s številko dve odstopil tudi Dominik Paris. Nič bolje se ne odrezal niti Alexander Aamodt Kilde, tudi on je postal “žrtev rodea” na superveleslalomu v Beaver Creeku.

Od preostalih konkurentov za visoka mesta je še najbolje kazalo Alexisu Pinturaultu, ki pa je v spodnjem delu storil veliko napako in zaostal za odrom za zmagovalce.

Slovenci brez točk

Slovenci danes pričakovano niso bili v ospredju, potem ko nas je sicer prejšnji konec tedna z 11. mestom na smuku navdušil Boštjan Kline. Na startu so sicer štirje slovenski fantje, Martin Čater je že ob prihodu v cilj ostal izven trideseterice, Boštjan Kline, Miha Hrobat in Nejc Naraločnik so odstopili.

Rezultati v živo!

Komentari

Vaš komentar