Žan Kranjec lovi prvo zmago sezone

Foto: GEPA pictures/Patrick Steiner via Gulvier

V Alta Badii je na sporedu tretji moški veleslalom letošnje sezone. Po prvi vožnji s fantastično predstavo v spodnjem delu proge vodi Žan Kranjec, druga se začne ob 13.30. Kranjec je strmino Gran Risa s štartno številko 4 ipremagal s 60 stotinkami boljšim časom kot drugo uvrščeni Norvežan, Henrik Kristoffersen.

Alta Badia, veleslalom: Rezultati (V ŽIVO)

Izidi po prvi vožnji:
1. Žan Kranjec (SLO) 1:18,49
2. Henrik Kristoffersen (NOR) +0,60
3. Lucas Braathen (NOR) +0,73
4. Alexander Schmid (NEM) +0,79
5. Alexis Pinturault (FRA) +0,92

Odstop:
Stefan Hadalin (SLO)

Žan Kranjec je bil še na drugem vmesnem času drugi najboljši, nato pa močno pospešil! V spodnjem delu je proti Lucasu Braathenu pridobil kar 1,03 sekunde in prevzel vodstvo! Njegova prednost je bila v cilju 0,73. Najbolj se je Kranjcu približal Henrik Kristoffersen, ki je zaostal 60 stotink.

Marco Odermatt bo moral za tretjo zaporedno zmago napadati iz ozadja. Potem ko je šel na progo kot prvi, je za njim odlično odpeljal Norvežan Braathen in Švicarja ugnal za 69 stotink sekunde, čeprav je na zadnjem vmesnem času kazalo še bolje. A na tej točki je bilo že jasno, da Odermattu, ki za Slovencem zaostaja že velikih 1,42 sekunde, ni uspela najboljša vožnja.

Stefan Hadalin je šel na progo s številko 30 in imel po drugem merjenju vmesnega časa velike težave. Poskušal jih je reševati, a izgubil ravnotežje in odstopil še na drugem zaporednem veleslalomu.

Kranjec ima sicer v svetovnem pokalu dve zmagi. Obe v veleslalomu. Prvič je bil najboljši decembra 2018 v Saalbachu. Drugič in za zdaj zadnjič 11. januarja 2020 v Adelbodnu. V Alta Badii je sicer dvakrat že stal na odru za zmagovalce.

Foto: Profimedia