Dvodnevni praznik smučarskih skokov v Mostecu

Smučarski skoki 6. Jun 202418:28 0 komentarjev
Flight fest

Vsak lahko skoči na smučkah je iztočnica Flight Festa, dvodnevnega praznika smučarskih skokov, ki se bo ta petek in soboto odvil v Mostecu v Ljubljani.

Na dvodnevnem dogodku po besedah organizatorjev ne bo manjkalo znanih obrazov iz sveta smučarskih skokov, saj se ga bodo med drugim udeležili tudi slovenski tekmovalci Lovro Kos, Timi Zajc, Domen Prevc, Žak Mogel, Žiga Jelar, Nika Vodan, Katra Komar, Taja Bodlaj

Projekt Flight fest je sicer namenjen vsem, ki se želijo preizkusiti v smučarskih skokih. Ker pa je zabava najpomembnejši del Flight Festa, na tekmovanju nista pomembna le dolžina in slog skoka, ampak tudi ustvarjalen in zabaven kostum ter čim bolj številčen klub navijačev, ki prinese največje število točk.

“Predlani sem se po več kot 25-letnem premoru vrnil na velike skakalnice, kar so znanci ocenili kot norost. Takrat sem se zavedel, da ljudje smučarske skoke doživljajo kot ekstremen šport, ki pa vsaj na manjših napravah to nikakor niso. Pod vodstvom izkušenega trenerja in z najmanj enim treningom lahko vsak smučar, v alpskih pancarjih, trenirki in s čelado, v dveh do treh urah varno skoči na manjših napravah. Pogovoril sem se s skakalci in nastal je Flight fest,” pravi Aleš Prestor, športnik po duši in ustvarjalec zabavnih spektaklov.

Flight fest

Kot so dodali organizatorji, bo imel dogodek tudi dobrodelno noto, saj se bo zbiralo sredstva za štiridnevni kamp v Planici za mlade upe slovenskih smučarskih skokov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!