Žalostni prizori iz Planice (VIDEO)

VIDEO 24. Feb 20238:0021 komentarjev
Planica
Foto: Sportklub

Čeprav si prireditelji svetovnega nordijskega prvenstva zaslužijo pohvale za sijajno organizacijo, pa v oči močno bode slab obisk v uvodnih dveh dneh tekmovanja v dolini pod Poncami.

Zasoljene cene vstopnic so očitno odvrnile navijače od obiska svetovnega nordijskega prvenstva v Planici. Cena vstopnic – tudi do 64 evrov za stojišče – je med slovensko javnostjo dvignila nemalo prahu, za uspešno rešitev pa se očitno ni izkazala niti izdaja popoldanskih vstopnic. Vsaj tako bi lahko sklepali po uvodnih dveh dneh tekmovanja, ki ga je po uradnih podatkih organizatorjev doslej skupaj obiskalo le 9.500 ljudi.

Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
Planica Planica
Foto: Sportklub

Bolj kot ne praznim tribunam smo bili tako priča že na sredinih sprinterskih tekmah smučarskih tekačev in tekačic, nič lepši pa ni bil niti pogled na iztek srednje skakalnice med preizkušnjo smučarskih skakalk, ki si jo je ogledalo le okoli 1.000 navijačev.

Ob takšnem nadaljevanju bo 120.000 gledalcev, kolikor so si jih za cilj zadali prireditelji, izjemno težko dosegljiv, še toliko bolj, ker je v naslednjih dneh napovedano slabše vreme. Naj dodamo, da je v primeru neizpolnjenega načrta organizatorjev lahko ogrožena tudi finančna stabilnost celotnega projekta.

Komentari

Vaš komentar