Številke, ki govorijo, za kako velik dogodek je šlo

Atletika 13. Jun 202413:00 0 komentarjev
Novinarske tribune na Olimpijskem stadionu v Rimu. FOTO: Peter Kastelic/AZS.

Evropsko atletsko prvenstvo v Rimu je za nami. Koliko novinarjev in na kakšen način ga je spremljalo?

Največja atletska tekmovanja so velik dogodek, nič drugače ni bilo niti z atletskim evropskim prvenstvom, ki smo ga v zadnjih šestih dneh spremljali na Olimpijskem stadionu v Rimu.

Koliko novinarjev je s prvega letošnjega atletskega vrhunca – drugi, še veliko večji so seveda olimpijske igre v Parizu, kjer bo atletsko dogajanje trajalo od 1. do 11. avgusta – poročalo?

Seveda manj kot na lanskoletnem svetovnem prvenstvu, ko so številke segle krepko prek 2000, a vseeno veliko. Akreditiranih je bilo 440 novinarjev, 210 fotografov in 650 ljudi iz televizijskih ekip z vsega sveta, ki so poskrbeli za več kot 1200 ur televizijskih prenosov dogajanj v živo in še nekajkrat toliko na raznorazne digitalne platforme. Prenosi so šli v 40 držav.

atletsko EP 2024
Foto: Peter Kastelic/AZS

Za kako velik in produkcijsko zahteven dogodek je šlo, priča tudi podatek, da je bilo na stadionu več kot 50 kamer.

Med njimi tudi 3D-kabelske kamere, železniške kamere in segwayi. Dodatnih 12 kamer je pokrivalo tekmovanje zunaj stadiona in pred njim. Tudi helikopter, ki je snemal ženski in moški polmaraton.

Prvič v zgodovini evropskih atletskih prvenstev so bili v uporabi tudi droni, monokolesa in mobilne kamere, so še sporočili organizatorji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!