Hamilton: Držim svojo besedo

Formula 1 30. Jul 201717:25 > 17:28
Dan Mullan/Getty Images

Dirkač Mercedesa Lewis Hamilton se nadeja, da je njegova poteza v zaključkue dirke za VN Madžarske pokazala, da je "ekipni igralec". Britanec je v zaključku enajste dirke sezone predse spustil moštvenega kolega Valtterija Bottasa, kar je obljubil, če mu ne bo uspelo ujeti Ferrarijev na čelu dirke.

Finec je pred tem po ukazu iz boksov predse spustil Lewisa Hamiltona, ki je imel boljši ritem, vendar potem, ko je dohitel Kimija Räikkönena slednjega ni uspel napasti. Zmage na VN Madžarske se je na koncu veselil Sebastian Vettel pred moštvenim kolegom, na tretjem mestu je končal Valtteri Bottas, ki ga je tik pred ciljem predse spustil Hamilton.

Nadejam se, da bo način, na katerega sem vozil in kako sem se obnašal na koncu, pokazal, da sem ekipni igralec in da držim svojo besedo. Težko je bilo upočasniti za sedem sekund in bil sem nervozen, ker nisem želel izgubiti še enega mesta, vendar na srečo nisem. Položaj v prvenstvu je težak, toda držim svojo besedo. Nadejam se, da zaradi tega ne bom izgubil naslova,” je po dirki dejal Hamilton.

Bottas je po dirki priznal, da se je zbal za končno tretje mesto, saj ni uspel držati stika z moštvenim kolegom, ki se mu je zahvalil, ker je držal besedo in ga v zaključku dirke znova spustil na tretje mesto. “Ko je razlika postala velika, sem vedel, da bi lahko prišlo do težav, toda na koncu se je vse dobro izteklo. Ne bi se vska moštveni kolega zamenjal, ko bi bil na mestu, ki prinaša stopničke. Hvala Lewsiu, da je držal obljubo in me spustil, ker sem mu dal priložnost, da se bori s Ferrarijema. Ekipa mi je obljubila, da se bova zamenjala, tako da sem mu hvaležen,” je dejal Bottas.

Vettel ima po zmagi na Madžarskem 14 točk prednosti v skupnem seštevku pred Hamiltonom, ki bo imel naslednjo priložnost, da zmanjša svoj zaostanek 27. avgusta, ko bo na sporedu VN Belgije.