Položaj Schumija zelo kritičen

Formula 1 30. Dec 201311:56 > 12:41

Ljubljana – Ljubitelje formule 1 in športa na splošno je v nedeljo pretresla novica, da se je sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher težje poškodoval na smučanju. Nemec dan po nesreči ostaja v kritičnem stanju.

Položaj je zelo kritičen. Nesreča se je pripetila pri veliki sili. Prihodnosti Michaela Schumacherja ne moremo napovedati. Trenutno je v umetni komi, kjer poskušamo z zdravljenjem zmanjšati pritisk v možganih,” so zdravniki iz vodstva bolnišnice CHU Grenoble sporočili na ponedeljkovi novinarski konferenci. “Schumacher se bori za življenje. Čelada je pomagala. Če je ne bi nosil, ga zdaj ne bi bilo tukaj,” so še dodali.

Nemški zvezdnik se je poškodoval v nedeljo, ko je na smučišču v Meribelu izven urejenih prog padel in z glavo močno trčil v skalo. Schumi si je pri tem poškodoval lobanjo, zaradi česar je utrpel možganske krvavitve. Le četrt ure po nesreči so Schumacherja s helikopterjem že prepeljali v bolnišnico, kjer so nato nemudoma opravili operacijo.

Ob ikoni motošporta so zbrani vsi najbližji: žena Corinna ter sin, ki je bil z njim tudi ob nesreči, vendar se ni poškodoval, in hčerka. V bolničnico v Grenoblu sta pripotovala tudi njegova velika prijatelja in tvorca njegovih največjih uspehov Ross Brown in in Jean Todt. Na svetovnem spletu pa so enemu najboljših voznikov vseh časov podporo izrekli tako številni njegovi nekdanji kolegi kot povsem navadni smrtniki, ki trepetajo za njegovo življenje.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images