Nezadovoljni Verstappen: Dolgčas, moral bi prinesti blazino

Avtomoto 27. Maj 202419:15 0 komentarjev
Max Verstappen
Foto: Profimedia

Velika nagrada Monaka znova ni postregla z veliko dogajanja. Po dirki so mnogi, med njimi tudi Max Verstappen, zahtevali spremembe na prestižnem dirkališču.

Prava dirka pred dirko v kneževini je tako na vrsti v soboto, ko potekajo kvalifikacije. Ker je zaradi zelo zavitih in ozkih cest mestnega dirkališča zelo težko prehitevati, je strategija uporabe pnevmatik za večino ekip preprosta: voziti z istimi pnevmatikami od začetka do konca. Tokrat so praktično vsi pnevmatike zamenjali v času rdeče zastave.

Max Verstappen je dirko končal na 6. mestu in že med samo vožnjo ni skrival razočaranja. “To je dolgočasno, moral bi prinesti blazino,“ se je pritoževal Nizozemec.

“Na splošno je ta vikend zelo dober, a nedelja je žal nekoliko dolgočasna. Če lahko to dirko spremenimo, zakaj ne? Zame bi bilo to najboljše, kar bi lahko storili. Nihče si ne želi izrabljati pnevmatik, ker ne moreš prehitevati, zato postane dolgočasno,” je po dirki dodal trikratni svetovni prvak.

Tudi Lewis Hamilton se je strinjal s svojim tekmecem. “Vsi so vozili tako počasi, da je bilo vseeno, kakšne pnevmatike je imel vsak na svojem dirkalniku. Ne vem, kako je bilo gledati od zunaj, a prepričan sem, da so nekateri zaspali.“

Lando Norris, ki je dirko začel in končal kot četrti, je bil prav tako razočaran. “Voziš po nikogaršnji zemlji in ne počneš ničesar. Nimaš občutka, da imaš kakšne cilje, v Monaku je vedno tako.“

“Morali bi dodati obvezne postanke v boksih,” pa je z revolucionarno idejo postregel George Russell.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!