Slovenci dobili tekmece, na Švedskem tudi s starima znancema

Hokej 30. Maj 202411:51 > 11:52 2 komentarja
slovenska hokejska reprezentanca
FOTO: IIHF/Vanna Antonello

Slovenska hokejska reprezentanca je po zaključku svetovnega prvenstva elite dobila tekmece na šampionatu prihodnje leto. Risi bodo igrali v skupini A na Švedskem.

Slovenska izbrana vrsta se je po lanskem izpadu iz elitne divizije letos ekspresno vrnila med najboljše. Na turnirju divizije IA so varovanci Eda Terglava v družbi Madžarske, Italije, Romunije, Japonske in Južne Koreje zasedli drugo mesto, kar je zadoščalo za vnovičen preboj med elito.

Slovenci so v Bolzanu napredovali skupaj z Madžari in bodo na svetovnem prvenstvu prihodnje leto nadomestili izpadli Poljsko in Veliko Britanijo. Po pravkar končanem elitnem prvenstvu na Češkem pa sta glede na stanje na lestvici tudi že oblikovani skupini za šampionat 2025.

Slovenija bo nastopala v skupini A v Stockholmu na Švedskem, kjer ji bodo družbo delale še Kanada, Finska, Švedska, Slovaška, Latvija, Avstrija in Francija. Sploh zadnji dve, stari znanki s prijateljskih tekem v zadnjih letih, dajeta upanje, da bi risi lahko še tretjič v zgodovini obstali med elito.

Skupino B v danskem Herningu sestavljajo Švica, Češka, ZDA, Nemčija, Danska, Norveška, Kazahstan in Madžarska.

Prvenstvo bo na sporedu ob 9. do 25. maja 2025.

Skupina A, Stockholm:

Kanada, Finska, Švedska, Slovaška, Latvija, Avstrija, Francija, Slovenija

Skupina B, Herning:

Švica, Češka, ZDA, Nemčija, Danska, Norveška, Kazahstan, Madžarska

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje