Covid-19 v bolnišnico spravil olimpijsko prvakinjo

Drugi športi 21. Sep. 20217:51 > 7:52
Delite:
Madison Wilson, foto: Guliverimage.

Avstralska plavalka Madison Wilson, ki je na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu osvojila zlato kolajno v štafeti 4x100 prosto, je v Italiji zaradi covida-19 končala v bolnišnici na opazovanju. Kot je sporočila 27-letna plavalka preko Instagrama, je polno cepljena in je upoštevala vse mere za preprečevanje okužbe, a jo je vseeno premagal virus.

Pod fotografijo iz bolniške sobe je Wilsonova, ki je v Neaplju želela tekmovati na mednarodni plavalni ligi (ISL), zapisala, da ima izjemno smolo.

“Počutim se, da imam res smolo, vendar verjamem, da je to še en klic k prebujenju. Covid-19 je resna stvar in ko pride do okužbe, lahko zelo močno zadene. Bila bi neumna, če ne bi priznala, da me je bilo strah,” je zapisala Wilsonova, dvakratna olimpijska prvakinja s štafeto (2016, 2020) ter bronasta na 4×200 v Tokiu.

Avstralsko plavalko so po potrjeni okužbi odpeljali v bolnišnico na nadaljnje opazovanje.

Wilsonova meni, da je okužbo kljub cepljenju in upoštevanju ukrepov bržkone staknila zato, ker je po dolgih pripravah na Tokio in olimpijskih bojih tako fizično kot psihično povsem izčrpana, kar jo je po njenem naredilo bolj dovzetno za okužbo.

“Vzela si bom nekaj časa za počitek in prepričana sem, da bom kmalu spet ‘fit’,” je še zapisala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madi Wilson OAM (@madiwilson)

Komentari

Vaš komentar