Največji golf turnir na svetu, cene pa nič kaj “planiške”

Drugi športi 7. Apr 202310:00 0 komentarjev
Masters Augusta; FOTO: Guliverimage

Na legendarnem golf mastersu v Augusti, ki ga gosti zvezna država Georgia, se je včeraj s prvimi udarci začel eden izmed največjih vsakoletnih športnih dogodkov. V oči so nam padle cene hrane in pijače, ki so na prizorišču pričakale gledalce.

Tekmovanje so najbolje začeli Španec Jon Rahm, Norvežan Viktor Hovland in Američan Brooks Koepka.

Igrišče je trojka zmogla s po 65 udarci in si priigrala lepo izhodišče pred današnjim nadaljevanjem, ko naj bi igralce oviral dež. Ob pomembnem tekmovanju je po spletu je zaokrožila fotografija jedilnika obiskovalcev mastersa, ki pa je v nasprotju s splošnim prepričanjem, da je golf zgolj šport za petičneže, saj so cene izjemno dostopne.

Sendvič s solato in jajcem za manj kot evro in pol, piščančji sendvič za manj kot 3 evre, borovničev kolaček za 1.35 evra, plastenka vode za manj kot 2 evra in sveže zvarjen ledeni čaj za isto vrednost so cene, ki pri povprečnem slovenskem obiskovalcu ne bi poskrbele za zavijanje z očmi. Najdražji artikel na “menúju” sta domače pivo po ceni 4,58 evra in kozarec belega vina, za katerega gledalci v nacionalnem golf središču odštejejo 5 evrov in pol.

Ob tem je potrebno seveda poudariti, da že samo dnevna vstopnica za vstop na prizorišče stane vrtoglavih 140 evrov, pri čemer moraš imeti tudi nekaj sreče – dobitnike določa žreb.

Na nedavnem SP v nordijskih športih, ki ga je gostila Planica, so gostje kar kipeli od besa, ker so se pred cenikom znašli v velikanski stiski: 3,5 evra za pol litra vode v plastenki, pivo pet evrov, cena šilca žganja od pet evrov navzgor, četrt litra kuhanega vina pa še pol evra več. Tudi pri hrani si denarnico močno olajšal: porcija ocvrtega krompirčka 5,5 evra, jabolčni zavitek še dva evra več, hotdog osem evrov, cene burgerjev pa tudi do 13 evrov. Najdražja na ceniku so bila svinjska rebra (18 evrov).

FOTO: REUTERS/Brian Snyder via Guliverimage

Najslabše po letu 2005

Superzvezdnik Tiger Woods je imel v uvodu obilo težav in končal s 74 udarci. “Ostati moram potrpežljiv. Zdi se mi, da sem žogico dobro udarjal, a za to dobil le malo nazaj,” je po nastopu novinarjem povedal Woods in priznal, da je imel na treh luknjah velike težave. “Danes bi moral končati pod parom.” Nazadnje je Woods v Augusti tako slabo začel leta 2005, ko pa je uvodnemu dnevu dodal dneve z dosežki 65, 66 in 71 udarcev in na koncu zmagal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!