Kopitar dodal 13 igralcev

Pod vodstvom Kopitarja bo na turnirju v Tivoliju zaigralo 28 hokejistov. Foto: Guliverimage

Selektor slovenske hokejske reprezentance Matjaž Kopitar je po koncu finala državnega prvenstva na seznam igralcev, na katere računa na prijateljskem turnirju Premagajmo covid-19, dodal trinajst hokejistov. Skupno bo zdaj v Ljubljani s treningi nadaljevalo 28 igralcev.

Po zmagi Jesenic v finalu državnega prvenstva so s Hokejske zveze Slovenije (HZS) sporočili, da je selektor Matjaž Kopitar dopolnil seznam igralcev pred turnirjem, ki se v soboto začenja v Ljubljani. S prvotnega spiska je odpadel branilec Tine Klofutar, preostali petnajsterici pa se bo pridružilo trinajst hokejistov večnih tekmecev.

Od tega jih osem prihaja z Jesenic (Žan Us, Aljoša Crnovič, Nejc Stojan, Bine Mašič, Žan Jezovšek, Blaž Tomaževič, Jaka Šturm in Jaka Sodja), pet pa iz Olimpije (Aleksandar Magovac, Miha Štebih, Nik Simšič, Tadej Čimžar, Žiga Pešut). Skupno bo zdaj Kopitar računal na 28 igralcev, turnir pa se začne v soboto, 15. maja.

Seznam reprezentantov:

Vratarji: Gašper Krošelj, Matija Pintarič, Luka Gračnar, Žan us

Branilci: Matic Podlipnik, Klemen Pretnar, Žiga Pavlin, Jurij Repe, Kristjan Čepon, Aljoša Crnovič, Nejc Stojan, Bine Mašič, Aleksandar Magovac, Miha Štebih

Napadalci: Luka Kalan, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Gregor Koblar, Rok Kapel, Aljaž Predan, Luka Maver, Nik Simšič, Tadej Čimžar, Žiga Pešut, Žan Jezovšek, Blaž Tomaževič, Jaka Šturm, Jaka Sodja

Spored tekem Slovenije:

sobota, 15. maj, ob 16.30: Slovenija – Avstrija

ponedeljek, 17. maj, ob 20.00: Francija – Slovenija

torek, 18. maj, ob 20.00: Romunija – Slovenija

četrtek, 20. maj, ob 20.00: Slovenija – Poljska

petek, 21. maj, ob 20.00: Ukrajina – Slovenija

Komentari

Vaš komentar