Mladi upi jutri v boj za evropsko krono, prenosi na Sportklubu!

Drugi športi 2. Sep 202312:21 0 komentarjev
FOTO: NZS

Poreč od jutri dalje do naslednje nedelje (10.9.) gosti tretje evropsko prvenstvo za reprezentance U19 v futsalu. Med elito osmih reprezentanc je tokrat prvič tudi Slovenija, ki predtekmovanje začenja v skupini B. Prva tekma mladih upov je na sporedu jutri proti Finski, turnir pa si boste lahko ogledali na kanalih televizije Sportklub.

Tekmovanje sestavljata dve skupini. V prvi bodo Hrvaška, Španija, Portugalska in Francija, v skupini B Slovenija, Finska, Italija in Ukrajina. V predtekmovanju se vsak pomeri z vsakim, po dve najboljši ekipi pa napredujeta v polfinale. Za konec tekmovanja sta na sporedu še tekmi za 1. in 3. mesto.

Skoraj domačini

Slovenija se bo uvodoma pomerila s Finsko, s katero je pred dvema mesecema odigrala dve pripravljalni tekmi, vsakič je zmagala Slovenija, ki je do sedaj s Finsko odigrala tri tekme in zbrala prav toliko zmag.

Tomislav Horvat na klopi Slovenije; FOTO: Jure Banfi

“Smo v zelo izenačeni predtekmovalni skupini, kjer na dober dan lahko vsak premaga vsakogar in hkrati ob slabem dnevu izgubiš proti vsakomur. Tega se zavedamo. Imamo pa dobre možnosti, da uresničimo cilj – želimo v polfinale. Fince smo analizirali, zadnji medsebojni tekmi sem gledal večkrat. Na vse moramo biti pripravljeni. Poznamo tudi Ukrajince in Italijane – z obojimi smo že igrali. O njih več po prvi tekmi,“ pred uvodno tekmo prvenstva razmišlja selektor Tomislav Horvat, ki je z reprezentanco opravil priprave na Rogli, v sredo pa je Slovenija v generalki za EP premagala Hrvaško.

Reprezentanca je že včeraj prispela na Hrvaško, kjer je opravila dva treninga in spoznala Športno dvorano Žatika, ki sprejme 3700 gledalcev, zgrajena pa je bila leta 2008. “Igrišče na EP je drugačno, ni parket, je masa. Podaje in streli bodo posledično hitri. Zato morala glava še hitreje delati. Svoje bo dodal še ambient. Bistvena pa je zbranost, ta mora biti od samega začetka na najvišji možni ravni, da bomo v nedeljo na najvišjem možnem nivoju,” nadaljuje selektor Horvat. “Igranju tekem ob 13. uri smo prilagodili vstajanje in prehranjevanje. Da bomo optimalni na nedeljski tekmi. Videoanalize smo opravili, tekmi s Finsko oziroma povzetek teh smo gledali že na Rogli. V teh dneh ponovimo le ključne stvari, ki nam prinašajo rezultat. To moramo le ponoviti in se jih držati,” še pristavi selektor, ki je s strokovnim štabom pozorno preučil tekmeca.

Ekipa Slovenije za EP v futsalu U19:

Luka Grm (FK Dobrepolje), Kristjan Čeh (KMN Miklavž), Nik Ambrožič (The Nutrition Extrem), Luka Čop (The Nutrition Extrem), Anže Žlindra (The Nutrition Extrem), Andraž Gregorič (The Nutrition Extrem), Žiga Frank (FK Siliko), Luka Lovrec (KMN Meteorplast), Niko Kosec (KMN Meteorplast ŠIC bar), Alen Ruis (KMN Meteorplast ŠIC bar), Vid Kos (KMN Meteorplast ŠIC bar), Lovro Trdin (KMN Meteorplast ŠIC bar), Lovro Skrinjar (ŠD Mlinše), Gaj Križaj (ŠD Mlinše).

“Pričakujem, da bomo imeli tudi dobro podporo s tribun,” je selektorja dopolnil reprezentančni vratar Nik Ambrožič, ki se nadeja, da se bo lepo število slovenskih navdušencev odpravilo v Poreč in podprlo izbrano vrsto.

Tekme Slovenije v predtekmovanju evropskega prvenstva:

Nedelja; 3.9.
Finska – Slovenija (13.00) (prenos na Sportklubu)

Ponedeljek; 4.9.
Slovenija – Ukrajina (13.00) (prenos na Sportklubu)

Sreda; 6.9.
Slovenija – Italija (15.30) (prenos na Sportklubu)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!