Kdo so nepričakovane gostje na tivolskem ledu? (VIDEO)

Drugi športi 2. Apr 202413:43 1 komentar
Foto: SK

Po prvem dnevu priprav slovenske moške reprezentance na prihajajoče svetovno prvenstvo divizije I skupine A so na led hale Tivoli stopile nepričakovane gostje. Kot nam je pojasnila njihova trenerka, gre za finsko ekipo v sinhronem drsanju.

Čeprav so risi pod vodstvom pomočnik selektorja Mitje Šivica že končali svoj uvodni dan priprav na prihajajoče SP divije IA, pa led v hali Tivoli v torkovem zgodnjem popoldnevu ni sameval. Zasedle so ga članice finske ekipe v sinhronem drsanju, ki se po besedah njihove trenerke pripravljajo na svetovno prvenstvo v Zagrebu.

V hrvaško prestolnico, natančneje Areno Zagreb, bo potovalo 20 deklet, med katerimi jih bo 16 nastopalo v programu, štiri pa so v vlogi rezerv. Zadnje malenkosti pred prvenstvom, ki bo pri naših južnih sosedih potekalo v soboto in nedeljo, 5. in 6. aprila, so Finke popravljale Rožnikom, kjer smo jih ujeli v naš objektiv.

Kot je še dodala njihova trenerka, je to na Finskem zelo priljubljen šport, za usklajenost pa je ključno, da so dekleta v istih klubih že vse od malih nog.

V soboto bo po otvoritveni slovesnosti najprej na vrsti kratek program, v nedeljo pa še prosti program in podelitev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje