Pretep na bazenu: Črnogorci slavili zadetek, Hrvati so jih napadli (VIDEO)

Drugi športi 9. Jan 202411:01 2 komentarja
Foto: Profimedia

Na zadnji tekmi skupinskega dela vaterpolskega EP v Dubrovniku je Črna gora po izvajanju petmetrovkah ugnali Hrvate, ki so kljub temu zadržali drugo mesto, ki jih neposredno vodi v četrtfinale.

Hrvati so imeli dve minuti pred koncem vse na pladnju. Pri 10:10 je črnogorski reprezentant Vlado Popović s komolcem v obraz udaril Matiasa Biljaka. Sledila je izključitev in kazenski strel, a ga Loren Fatović ni izkoristil.

Hrvati, ki so po rdečem kartonu Popovića, imeli igralca več, številčne prednosti niso izkoristili. Črnogorci so z igralcem manj zadeli celo za zmago z 12:11, a so zadetek Đura Radovića sodniki iz neznanega razloga razveljavili.

Zakaj so razveljavili zadetek številčno oslabljenje Črne gore?

Hrvati napada za zmago niso izkoristili, zato so sledile petmetrovke, v kateri je zablestel črnogorski vratar in goste popeljal do zmage, žal pa jim zmaga po loteriji ni zadostovala, da na drugem mestu v skupini A prehitijo gostitelje turnirja.

Pretep na tribuni, Thompson…

Slabša igra barakud je močno znervirala tudi domače navijače, ki so po slavju manjše črnogorske navijaške skupine izgubili živce in jo napadli. Posredovati je morala tudi policija, hrvaški Index pa piše, da so bili aretirani štirje hrvaški navijači, ki bodo že danes privedeni k preiskovalnemu sodniku v Dubrovniku. To pa ni bil edini incident na tekmi. Srbski mediji so se razpisali tudi o predvajanju nacionalistično sporne Thompsonove pesmi  – Lijepa Li Si.

Loterija, ki jo je dobila Črna gora, a kljub temu zasedla tretje mesto v skupini:

Lestvica A:

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje